bezár
 

zene

2015. 04. 28.
Budapest pályázik a Classical:Next 2017 megrendezésére
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A klasszikus zene népszerűsítését célzó, mintegy 800 fős rendezvénynek adhat otthont Budapest, amennyiben az elmúlt napokban zajlott helyszínbejárások alapján a magyar fővárost választják a szervezők. A Classical:Next 2500-3000 vendégéjszakát hozhat Budapestnek.

 A szakemberek az Magyar Turizmus (MT) Zrt. kongresszusi irodájának szakmai segítségével járták be az alkalmas helyszíneket - közölte az MT Zrt. kedden az MTI-vel.
    

prae.hu

Kiemelik: "a rendezvény a klasszikus zene új megközelítésére, új közönség megcélzására koncentrál. A kortárs zeneműveket úgy szeretnék előadni, hogy az érthető és befogadható legyen széles rétegek számára" - írták.
    

A rendezvény elsősorban lemezkiadók és kulturális szervezetek találkozóhelye, ami az eseményt kultúrdiplomáciai szempontból egyre fontosabbá teszi európai szinten.
    

Közölték: Budapesten a koncertek és bemutatók helyszíneként a Zeneakadémiát szeretnék bevonni, ezt egészíti ki a mintegy 2000 négyzetméteres szakmai kiállítás. A konferencia helyszínéről várhatóan jövőre születik meg a végleges döntés.
    

Az MT Zrt. célja, hogy Budapest 2020-ra Európa egyik legnépszerűbb konferenciavárosa legyen, az új budapesti kongresszusi központ 2018-ra tervezett megnyitása pozitív változást hozhat.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről
A 180-as Csoport című kötet bemutatója
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Renaud-Delage: Gru 4
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés