bezár
 

art&design

2015. 04. 28.
Liget Budapest
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kiállítás nyílt az Új Nemzeti Galéria-Ludwig Múzeum új épületére beérkezett nemzetközi tervpályázat terveiből; a Liget Budapest Projekt és a Design Terminál által az Erzsébet téren felállított kiállítótér május 10-ig ad otthont a tárlatnak.

A Városliget már meglévő intézményi komplexitását megőrizve és továbbfejlesztve 2018-ra a tervek szerint öt múzeum kap új otthont a parkban. 2014 decemberében hirdettek eredményt az Ötvenhatosok terének lebetonozott felületein megvalósuló Néprajzi Múzeum, a Magyar Építészeti Múzeum és a FotóMúzeum Budapest, valamint a volt Hungexpo épületek helyén felépülő Magyar Zene Háza épületeire kiírt nyílt, nemzetközi építészeti tervpályázaton - emlékeztetett az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében a Városliget Zrt.
    

prae.hu

A Petőfi Csarnok helyén megvalósuló Új Nemzeti Galéria-Ludwig Múzeum épületére tavaly októberben meghirdetett nemzetközi meghívásos tervpályázatra 9 érvényes pályamű érkezett, amelyből a magyar és nemzetközi szaktekintélyekből álló 11 tagú zsűri a kiállításon is megtekinthető négy tervet - két első és két második helyezett pályaművet - díjazta: a Pritzker-díjas SANAA és Snöhetta terveit első helyre, míg a Nieto Sobejano Arquitectos S.L.P., valamint a Balázs Mihály Építész Műterme és a BME Építészmérnöki Kara közös tervét második helyre sorolta.
    

Ezek a pályaművek a zsűri véleménye alapján építészetileg kiemelt értéket képviselnek, valamint a gyűjteményi és a látogatói szempontok terén is világszínvonalúak. A két első helyezett pályamű közül a tervezőkkel folytatott egyeztetések során, szakmai és pénzügyi szempontok alapján választják majd ki a felépítendő múzeum végleges tervét.
    

A tervpályázatokba május 10-ig minden nap 10-19 óráig bárki belelapozhat a Design Terminál előtt felállított különleges kiállítási helyszínen, amelyhez kapcsolódóan a Liget Budapest projektiroda szakmai beszélgetéseket is tervez.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

(Súlyosan elfogult vélemény)
art&design

Keresztes Zoltán privát ikonjai mellé
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán
art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés