bezár
 

színház

2015. 04. 27.
Átadták a Lábán Rudolf-díjakat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Fülöp László és a SÍN Kulturális Központ "there's an elephant in every room…", valamint az Arany Virág és Hadi Júlia alkotta Body Lotion co-dance LépésIdő című előadása kapta a 2014-es év legkiemelkedőbb táncelőadásainak járó Lábán Rudolf-díjakat - közölte a Trafó Kortárs Művészetek Háza és a MU Színház hétfőn az MTI-vel.

A díjazottak vasárnap este, a Trafó Kortárs Művészetek Házában megrendezett tizedik gálaest keretében vehették át az elismerést. A díjjal járó emlékplakettet Gerhes Gábor képzőművész és Láng Annamária színésznő adta át a győzteseknek.
    

Szkéné színház

Az Artner Szilvia Sisso újságíró, kritikus, Fuchs Lívia tánctörténész, tánckritikus, Halász Tamás tánckritikus, szerkesztő, Králl Csaba tánckritikus, Rényi András esztéta és Százados László művészettörténész alkotta zsűri, a Magyarországon tavaly bemutatott táncelőadások megtekintése után nevezte meg azt a hat produkciót, amelyet méltónak tartott a díj elnyerésére.
    

A testület közvetlenül a díj átadása előtt, titkos szavazással döntött arról, hogy Fülöp László és a SÍN Kulturális Központ "there's an elephant in every room…", valamint az Arany Virág és Hadi Júlia alkotta Body Lotion co-dance LépésIdő című előadása kapja meg a 2014-es év legkiválóbb táncelőadásának járó díjat.
    

A Rövidhullám című estet az elmúlt évek néhány díjazott koreográfusának - Goda Gábor, Árvai György, Kovács Gerzson Péter, Duda Éva, Kun Attila, Pataky Klári és a Dányi-Molnár-Vadas trió - rövid, ötperces etűdjei színesítették. Az alkotók vasárnap reggel kapták meg a témát - "lampionszemeitek" -, és egy napjuk volt a felkészülésre.
    

A Trafó Kortárs Művészetek Háza és a MU Színház 2005 őszén alapított szakmai díjat a magyar kortárs tánc legszínvonalasabb alkotásainak, alkotóinak elismerésére és népszerűsítésére. Az elismerést a 20. századi európai modern táncművészet legjelentősebb újító személyiségéről, Lábán Rudolfról nevezték el.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

avagy A spacio-temporalitás liminalitásának reprezentációja David Greig Prudenciájának Kovács D. Dániel által teremtett színpadi víziójában...
Hodászi Ádám: Kikönnyítve című drámája az Apertúra Bázison
színház

Az ÖrkényKÖZ 1,5 ezrelék bemutatójáról
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Renaud-Delage: Gru 4
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés