bezár
 

irodalom

2015. 04. 27.
Ozric Tentacles: lemezbemutató koncert
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A fővárosi Akvárium Klubban mutatja be szerdán új stúdióalbumát az Ozric Tentacles, az instrumentális pszichedelikus progrock brit alapcsapata. A már három évtizede működő zenekar Technicians of the Sacred című anyaga négy évvel követi a legutóbbit.

 A pszichedelikus rockot az ambienttel, groove-val és dubbal keverő Ozric Tentacles tavaly az ozorai fesztiválon is játszott. Az elektronikus zenei formáció az effektek mellett élő hangszerekkel teremt különös, szinte túlvilági hangulatot, mások szerint asztrális űrutazást fellépésein - szerepel a szervezők ajánlójában.
    

prae.hu

Az Ozric már a nyolcvanas években sikereket ért el a rockzenében, az elmúlt évtizedben pedig a goa rajongói is számára is az egyik legkedveltebb együttes. Az öttagú csapatban az eredeti felállásból mára egyedül Ed Wynne multiinstrumentalista maradt, viszont három éve csatlakozott a zenekarhoz egy magyar zenész is, Szende Balázs dobos, aki korábban a Perfect Symmetryben játszott.
    

A májusra megjelenő új album a huszadik stúdióanyag (az első öt eredetileg kazettán jelent meg a nyolcvanas években), és az Ozric első duplalemeze az 1990-es Erpland óta.
    

Az Ozric Tentacles előtt a turnét végigkísérő dán Natan Lenski (MantisMash) melegít be szerdán az Akváriumban, míg az estét a hazai underground képviseletében az Óperentzia nyitja.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kemény Lili Nem című kötetéről a miskolci bemutatón Moklovsky Rékával beszélgetett
Mi köze mindehhez Nádas Péternek?

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés