bezár
 

art&design

2015. 04. 23.
Tatabánya pályázatot ír ki 1848-49-es emlékhelyre
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Tatabánya önkormányzata meghívásos művészi pályázatot hirdet egy az 1848-49-es forradalomra és szabadságharcra emlékező műalkotás felállítására - erről csütörtökön döntött a város közgyűlése.

Schmidt Csaba (Fidesz-KDNP) polgármester az ülésen azt mondta: "a városban eddig a március 15-i megemlékezések egy meglehetősen kérdéses művészeti értéket képviselő, vésett szöveget tartalmazó kőtömb előtt zajlottak. Idén fogalmazódott meg az elhatározás, hogy jövőre az ünnep fontosságának megfelelően kialakított helyszínen, szellemiségéhez méltó műalkotás előtt tisztelegjünk" - tette hozzá.
    

prae.hu

A város öt, eddigi munkásságával már bizonyított szobrászművészt kér fel arra, hogy induljon a pályázaton, a kiválasztásnál a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft.-vel egyeztetnek. A művészektől az emlékmű makettjének elkészítését, a helyszín kiválasztását és a felállítás várható költségeit tartalmazó tervet várnak. Az összes pályamunkát meghívási díjjal jutalmazzák.
    

A megvalósítás jogát az első helyezett nyeri el, a második és a harmadik helyezettet külön díjazzák. A kész emlékművet 2016. március 15-e előtt szeretnék leleplezni.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Eperjesi Ágnes és Várnagy Tibor: TAVATE: lebegés című tárlata az acb Galériában
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés