bezár
 

színház

2015. 04. 23.
A Pesti Magyar Színház csatlakozott az Európai Színházi Konvencióhoz
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Pesti Magyar Színház csatlakozott az Európai Színházi Konvencióhoz - közölte a teátrum az MTI-vel.

"Hatalmas lehetőséghez jutott a Pesti Magyar Színház, amikor április 17-én teljes jogú tagságot szerzett az Európai Színházi Konvenció (European Theatre Convention - ETC) elnevezésű szervezetben" - fogalmazott a színház szerdai közleményében.
    

Szkéné színház

Kiemelték, hogy a kontinens legnagyobb színházi szervezetének tagjaként a Pesti Magyar Színház részt vehet magas színvonalú, kreatív és innovatív nemzetközi színházi projektekben, közös pályázatokban, a színház alkotói és munkatársai havi ösztöndíjjal szerezhetnek nemzetközi tapasztalatot, előadásaik pedig nemzetközi támogatással juthatnak el Európa elismert színházaiba.
    

Az Európa-bérlet keretében a Pesti Magyar Színház bérlettel rendelkező nézői számára ingyenes színházlátogatásokra nyílik lehetőség a tagszínházak előadásaira.
    

A konvenció 1988-ban jött létre az európai kortárs drámaírás és színházi alkotás támogatására, a határokon átívelő kulturális kapcsolatok fejlesztésére. A 26 ország 45 tagszínházát tömörítő szakmai szervezet célja, hogy elősegítse az európai színházak közötti együttműködést, és tagjainak platformot biztosítson szakmai találkozókra.
    

Magyarországról jelenleg egyedül a Pesti Magyar Színház tagja az ETC-nek, Zalán János, a színház direktora már pályázatában kijelölte azt a szakmai irányt, amelynek fontos állomása a nemzetközi szervezethez való csatlakozás - emlékeztetett a közlemény.
    

Az ETC április 16. és 19. között zajló temesvári konferenciáján öt új tagot köszöntöttek, a Pesti Magyar Színház mellett két ausztriai, egy olaszországi és egy grúziai társulat csatlakozott. A közlemény szerint a konferencián jelenlévő tagszínházak egyhangúlag döntöttek, ellenszavazat és tartózkodás nélkül fogadták be a tagok közé a budapesti társulatot.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Podlovics Laura: Nem félünk a sötétben / Budapest Bábszínház, Kísérleti Stúdió
avagy A spacio-temporalitás liminalitásának reprezentációja David Greig Prudenciájának Kovács D. Dániel által teremtett színpadi víziójában...
Hodászi Ádám: Kikönnyítve című drámája az Apertúra Bázison
színház

Kabóca Bábszínház: Dödölle

Más művészeti ágakról

Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés