bezár
 

irodalom

2015. 04. 20.
A Gondolat/Ritmus sorozat vendége Áfra János és Lázár Domokos
2015. április 20., 19h, Opera Pub, 1066 Budapest, Zichy Jenő utca 37.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Gondolat/Ritmus sorozat vendége Áfra János és Lázár Domokos A Gondolat/Ritmus zenés felolvasó est igazi hiánypótló. A 2015 februárjában induló rendezvénysorozat célja, hogy a hazai közönség végre egy közös előadás keretében találkozhasson a fiatal, kortárs költészet és a magyar jazz és könnyűzene legtehetségesebb képviselőivel. Vers és zene egy színpadon, kéz a kézben. Az április 20., hétfői est vendége Áfra János és Lázár Domokos a budapesti Opera Pubban.

A 2015. április 20., hétfői Gondolat/Ritmus esten, 19 órától a budapesti Opera Pubban Áfra János, Makói Medáliák-, Gérecz Attila-díjas és Móricz Zsigmond-ösztöndíjas költő a Kalligram Kiadónál megjelenés előtt álló Két akarat című verseskötetéből olvas fel.

prae.hu

Zenész társa a Pegazusok Nem Léteznek és az Esti Kornél zenekarok dalszerző-gitárosa, Lázár Domokos lesz, aki egy szál gitárral ad elő zenekarai általa írt dalaiból, és néhány feldolgozás mellett egy-két megzenésített verset is hallhat tőle a közönség.

A játékszabály egyszerű: a szerzőket arra kérik a szervezők, hogy olvassanak fel legfrissebb szövegeikből, a muzsikusokat pedig, hogy zenei blokkokkal, aláfestéssel színesítsék az előadást.

A közreműködők közt olyan kiváló szerzők és zenészek szerepelnek a programsorozat folyamán, mint Bajtai András, Áfra János, Turi Tímea, Simon Márton, Molnár Illés, Izsó Zita, Dékány Dávid, Kerber Balázs, Fenyvesi Orsolya, Győrffy Ákos, Szőke Szabolcs, Lamm Dávid, Molnár Sándor vagy Lázár Domokos, és a lista folyamatosan bővül.

Az esteknek a hangulatos Opera Pub ad otthont február 23-ától kezdve minden héten hétfőn, 19 órától.

Esemény a facebookon.

A rendezvényre jelképes, 500 Ft-os belépőt szednek, és minden érdeklődőt seretettel várnak a szervezők: az Opera Pub és a Whitman fiúk.

Gondolat/Ritmus

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét
Kemény Lili Nem című kötetéről a miskolci bemutatón Moklovsky Rékával beszélgetett
Bemutatták Locker Dávid: Beszédkényszer című verseskötetét

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Platon Karataev: Napkötöző
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés