bezár
 

építészet

2015. 04. 20.
Construma építőipari szakkiállítás
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az elmúlt évek látogatószámát felülmúlva, csaknem ötvenezer látogatót vonzott a vasárnap zárult Construma 2015 építőipari szakkiállítás - közölte a Hungexpo Zrt. az MTI-vel.

 Az öt kiállításból - Construma, Construmakert, Otthondesign, Hungarotherm és Reneo - álló kiállításcsokorhoz idén először csatlakozott a 22. Lakásvásár is. A rendezvényen Magyarország mellett 14 országból érkezett 550 kiállító több mint 18 ezer négyzetméteren mutatta be termékeit, szolgáltatásait.
    

prae.hu

A kiállítók szinte kivétel nélkül a tavalyihoz képest fokozódó érdeklődésről és emelkedő számú üzletkötésről számoltak be.
    

A tájékoztatás szerint az építési és beruházási szakemberek szerint a kiállítók és a látogatók emelkedő száma azt mutatja, hogy a hét szűk esztendő után pozitív változások következtek be a magyar építőiparban. A korábbi 7 éves építési piaci recesszió után a szakma bízik benne, hogy hamarosan pozitív változások indulhatnak meg a lakásépítések terén.
    

Az idei Construma egyik fontos eredménye volt, hogy a Construmakert mellé felsorakoztatta a teljes hazai díszkertész szakmát, így a kiállítás immár a régió legnagyobb tavaszi dísznövény- és kertépítészeti kiállítása lett.
    

A Magyar Építész Kamara a kiállítással egy időben tartotta kötelező képzését, amelyen csaknem háromszázan vettek részt. Teltházas rendezvény volt az épületgépészeti és az építészeti konferencia is - írták.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

építészet

Hiány és emlékezet című Breuer Marcell emlékkiállítás Pécsett
építészet

Beszámoló a 18. Velencei Építészeti Biennáléról
építészet

Interjú Kőszeghy Flórával

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés