bezár
 

zene

2015. 04. 18.
BTF - Leánydícsérő: ismét egy színpadon Bognár, Herczku és Szalóki
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Újra egy színpadon a hazai világzenei színtér három kiváló énekesnője. Bognár Szilvia, Herczku Ágnes és Szalóki Ágnes hétfőn Kiss Ferenc nekik komponált dalciklusát, a Leánydícsérőt adja elő a Pesti Vigadóban, a Budapesti Tavaszi Fesztivál (BTF) keretében.

A három énekesnő már több nagy sikerű produkcióban dolgozott együtt, ezek közé tartozott a Szájról szájra és a Pávaének. Az április 20-i koncerten előadásukban elhangzó Leánydícsérő Kiss Ferenc kifejezetten rájuk komponált új dalciklusa, amely a magyar népdalkincs kortárs interpretációját varázsolja a Pesti Vigadó épületébe - közölték a szervezők az MTI-vel.

prae.hu

A folklór ihletésű, korszerűen hangszerelt dalok gerincét Kiss Anna szövegei adják.

"A három énekesnő hol szemérmesen, hol dévaj módon kitárulkozva, hol játékosan, hol drámaian szólal meg, attól függően, hogy egy-egy hétköznapi, ünnepi vagy sorsfordító esemény mit hív elő a nőből. Másként rezdül a gyermeki, az asszonyi, az anyai lélek, más a szerelmes és a sirató nő, a "bandázó" lányok és a magány tónusa" - szerepel az ajánlóban.

A mintegy 70 perces előadás koreográfusa Horváth Zsófia, a rendező Novák Ferenc. A zenét az Etnofon Zenei Társulás szolgáltatja, amelyben ütőhangszereken Babos Károly, nagybőgőn Havasréti Pál, kobozon, gitáron, buzukin és hegedűn Kiss Ferenc, hegedűn Kuczera Barbara, szintetizátoron, harmonikán és gitáron Küttel Dávid, cimbalmon P. Szabó Dániel, szaxofonon, tárogatón, furulyán és dudán pedig Szokolay Dongó Balázs játszik.

Fellép a Duna Táncműhely (Horváth Eszter, Soós Gyula András), a Magyar Nemzeti Táncegyüttes (Rab Edina, Tókos-Kurucz Kata, Tókos Attila és Szeverényi Barnabás) is.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika az Orfeo ed Euridice új felvételéről
A 180-as Csoport című kötet bemutatója

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés