bezár
 

irodalom

2015. 04. 16.
Nemzetközi elismerés a Magyar Lapkiadók Egyesületének
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Magyar Lapkiadók Egyesülete (MLE) egy évtizede zajló programjának sikerét elismerve felvette a szervezetet a nemzetközi olvasásra nevelési központjainak sorába a Lapkiadók Világszövetsége (WAN-IFRA).

 Aralynn McMane, a WAN-IFRA Olvasásra Nevelési Munkacsoportjának ügyvivő igazgatója csütörtökön Budapesten, az elismerést bejelentve elmondta: a Magyar Lapkiadók Egyesülete átfogó, nemzetközi szinten is példaértékű olvasásra nevelési programot dolgozott ki, amelynek eredményei kiemelkedőek. Fontos hangsúlyozni, hogy a számok mögött az MLE csapata és tanárok sora áll, akik egy életre elköteleződtek amellett, hogy segítsék a fiatalok eligazodását a média világában - tette hozzá.
    

prae.hu

Az MLE elnökének átadott kiválósági bizonyítványon az olvasható: az elismeréssel azt a tevékenységet ismerik el, amellyel a szervezet egy évtizeden keresztül támogatta a fiatalok hírekhez jutását és eligazodását az információk között.
    

Kovács Tibor, az egyesület elnöke az eseményen azt mondta, ma már mindannyian tudjuk, hogy az olvasásra nevelés támogatása össztársadalmi érdek: bizonyítottan szolgálja a fiatalok kritikus gondolkodási képességét, ismeretszerzési készségeinek javítását. A programok által nemcsak az ifjúságot szeretnék bevezetni a hírlapok, magazinok világába, de alternatív oktatási eszközt is kínálnak az oktatás, a pedagógusok számára, egyedülállóan, módszertani útmutatásokkal ellátva - közölte.
    

A szakmai szervezet vezetője az MTI-nek nyilatkozva nemrég arról beszélt: a 2005-ben indított pilotprojektből nőtt ki a program, ennek részeként a tagszervezetek által biztosított újságokat és magazinokat juttatják el a félévente 15 ezer részt vevő diáknak, akikkel azután a pedagógusok beszélik át az olvasottakat.
    

Tájékoztatása szerint az elmúlt tíz évben 204 ezernél több résztvevője volt a Híd programnak. Nekik összesen 2,55 millió lappéldányt adtak 887 millió forintot meghaladó összértékben a választható lapcsoportokon belül (társadalomismeret, demokrácia, gazdasági ismeretek, természetismeret, szövegértés, vizuális nevelés.)
    

A legfejlettebb államok 15 éves diákjainak képességeit vizsgáló PISA-felmérések adatai azt mutatják, hogy mintegy hat százalékkal jobb eredményt érnek el azok a hazai diákok, akik rendszeresen olvasnak újságot, azaz szövegértésben körülbelül három évvel a többiek előtt járnak - jegyezte meg az MLE elnöke.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

irodalom

Tóth Júlia Éva volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kocsis Gergely és Tallér Edina könyvbemutatója a Margó Fesztiválon
irodalom

Hegymegi Flóra és Horváth Florencia beszélgetése a Kötetlenül sorozat keretében
Bemutatták Locker Dávid: Beszédkényszer című verseskötetét

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés