bezár
 

építészet

2009. 01. 17.
Nem műemlék a Citadella?
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Sehol nem találják azt a hivatalos jegyzéket, amely műemléknek nyilvánít 330 épületet, köztük 87-et a Budai Várban. Köztük van a Citadella, az Iparművészeti Múzeum és a Nagyvásárcsarnok is - írja a pénteki Népszava.

prae.hu

Az 1950-ben íródott előterjesztés még fellelhető az országos Levéltárban, de a miniszteri aláírással ellátott hivatalos okmány már nincs meg. Ezt Jankovich-Bésán Dénes, a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal védési igazgatója sem tagadja - olvasható a napilapban.
    
Az az irat meg sem született, vagy valahol elkallódott - ez talán már soha nem derül ki. Ami viszont tény: a hiányzó okirat még nagy bonyodalmakat okozhat. Az igazgató ugyan nem igazán tart ettől, arra hivatkozik, hogy egy bírósági tárgyaláson már elfogadták azt a könyvet bizonyítékként, amely a szóban forgó 330 épületet felsorolja.
    
Jogi szakértők szerint azonban perek sorozata várhat a hatóságra, mert az a legfontosabb okiratot nem tudja felmutatni. Az ügy akár az Alkotmánybíróságig is eljuthat, amely kimondhatja majd, mi számít igazi bizonyítéknak - ismerteti a Népszava.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

építészet

Pesti Attilával az okosotthonok kérdéseit jártuk körbe
építészet

Interjú Monika Karczmarczykkal
építészet

A Gizella Malom metamorfózisa 

Más művészeti ágakról

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés