bezár
 

zene

2009. 01. 16.
Nem lesz idén Loveparade Németországban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Elmarad idén a németországi Loveparade, a világ legnagyobb elektronikus zenei fesztiválja. A technorajongók felvonulása azért marad el, mert a helyszín, Bochum főpályaudvara nem képes fogadni a vendégek hatalmas tömegét.

prae.hu

2009-ben nem lesz Bochumban Loveparade, és máshol sem rendezzük meg az eseményt" - közölte Björn Köllen, a szervező Lopavent vezetője. "A végső döntést a lehetséges alternatívák intenzív vizsgálata előzte meg" - tette hozzá Ottilie Scholz, a Ruhr-vidéki város polgármestere.
    
Tavaly minden korábbinál többen, 1,6 millióan vettek részt az egész napos fesztiválon, még Ausztráliából és Dél-Koreából is érkeztek Dortmundba. A Ruhr-vidék szívének számító városnál kisebb Bochum felújítás alatt álló vasútállomása azonban nem tudna ennyi embert befogadni.
    
Björn Köllen hangsúlyozta: a szervezők mindent megtesznek, hogy a következő években a Ruhr-vidéken maradhasson az esemény, már csak azért is, mert a régióban található Essen lesz 2010-ben Európa egyik kulturális fővárosa.
    
Idén húszéves története során már kétszer - 2004-ben és 2005-ben, szponzorhiány miatt - elmaradt a Loveparade, amelynek Berlin adott otthont az első 17 évben. A technofesztivál 2007-ben költözött a Ruhr-vidékre. Először Essenben tartották meg, jövőre a tervek szerint Duisburg következik, 2011-ben pedig Gelsenkirchen.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Borbély László zongoraművész és Zeneakadémista tanítványainak koncertje
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés