bezár
 

film

2015. 04. 10.
Pikáns The Duke of Burgundy kiállítás
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Pikáns The Duke of Burgundy kiállítás Ugyan Peter Strickland új filmje, a kritikák által egekbe magasztalt The Duke of Burgundy hazai országos mozibemutatójára április 30-ig várni kell, a film magyar alkotói már most különlegességgel kedveskedtek az érdeklődőknek. Mától az Uránia Nemzeti Filmszínház emeletén látható egy izgalmas kiállítás a film jelmezeiből és fehérneműiből, a ruhabemutató pedig kedden a Puskin Moziba költözik, ahol egészen április 19-ig tekinthető meg.

A külföldi sajtó szinte egyöntetűen kiemeli a film rendkívül izgalmas látványvilágát, amely a magyar alkotók munkáját dicséri. A látványért a magyar Pater Sparrow (Verebes Zoltán) felelt, a jelmeztervezés Flesch Andrea érdeme – a mostani kiállítás is kettejük munkájának gyümölcse –, Cseh Renátó volt az art director, a berendezés pedig Mihalek Zsuzsa munkája. A magyar alkotók mögött jelentős hazai és nemzetközi teljesítmény áll.

prae.hu

Flesch Andrea jelmeztervező épp Till Attila Tiszta szívvel című filmjében dolgozik, korábban többek között a Társas játék, a Valami Amerika 2., a Kaméleon és a Boldog új élet stáblistáján olvashattuk a nevét. Külföldi produkciói közül kiemelkedik a Tulse Luper bőröndjei Peter Greenaway rendezésében, a hazai mozikban is vetített Mrs. Ratcliffe forradalma, vagy a bemutatás előtt álló Extinction, Matthew Fox főszereplésével.

Pater Sparrow a London Film Schoolban végzett filmrendezőként, látványtervezői kiegészítéssel. Első nagyjátékfilmje (2009) címmel rögtön a legtöbb díjas elsőfilmessé avatta, öt kategóriában – Legjobb Operatőr, Legjobb Látvány, Legjobb Vágás, Legjobb Producer, Diákzsűri Legjobb első filmje – tüntették ki itthon, de külföldi fesztiválokon is számos díjat nyert. Vizuális nyelvezete egyedi, kísérleti, misztikus és szürreális. Látványtervezőként többek között az Átok, a Berosált a rezesbanda, és a bemutatás előtt álló Az éjszakám a nappalod című filmekben vett részt.  

The Duke of Burgundy április 30-tól látható országosan a hazai mozikban. A hazai első vetítéseire a 22. Titanic Nemzetközi Filmfesztiválon kerül sor (2015. április 11., 20:00h, Uránia Nemzeti Filmszínház; 2015. április 18., 21:00h, Puskin mozi).

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
A Friss Hús Határhelyzetek című nemzetközi szekciójáról
Nuri Bilge Ceylan: Elszáradt füvekről
Dev Patel: A Majomember

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Platon Karataev: Napkötöző
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés