bezár
 

színház

2015. 04. 09.
15 bemutató a kecskeméti Katonában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az öt nagyszínházi bemutató mellett öt darabot a kamaraszínházban, két darabot a stúdiószínházban mutatnak be, továbbá két gyermek- és ifjúsági bemutató, valamint egy bérletszünetes előadás is lesz a következő évadban, amely során új játszóhellyel bővül a teátrum – jelentett be Cseke Péter, a kecskeméti Katona József Színház igazgatója csütörtökön sajtótájékoztatón.

A nagyszínházi, bérletes bemutatók október 9-én Barta Lajos Szerelem című darabjával kezdődnek, amit Tolcsvay László–Müller Péter-szerzőpáros Isten pénze című zenés előadása követ – mondta a direktor.
    

Szkéné színház

Hozzátette: a harmadik bemutatót, Camoletti Boeing, Boeing című előadását szilveszterkor már láthatja a közönség, a premier azonban január 8-án lesz.
    

Péter kiemelte, hogy Shakespeare Hamletjét akkor állítják általában színpadra, amikor a címszereplő eljátszására megtalálják a megfelelő színészt; ezúttal Hamlet szerepét Porogi Ádám alakítja.
    

Az utolsó bérletes nagyszínpadi előadást 2016. április 22-én mutatják be, amikor Beaumarchais Figaró házassága című vígjátékát láthatják a nézők.
    

A direktor kitért arra, hogy szeptember 21-én, a Magyar Dráma Napján az Illés zenekar és Szente Vajk Tied a világ! című zenés darabjának a bemutatójával nyitják meg az Új Kelemen László Kamaraszínházat.
    

Az igazgató szerint a régi mozi épületének átépítésével egy új bemutatóhellyel bővül a színház, amelyben 150-180 nézőt is le tudnak ültetni.
    

Az új játszóhelyen az első évadban kizárólag magyar darabokat állítunk színpadra – mondta, hozzátéve, hogy a színház balett-tagozatának előadásai is az új játszóhely színpadán lesznek láthatóak.
    

Cseke Péter hangsúlyozta, hogy a Ruszt József Stúdió Színházban Tennessee Williams Macska a forró bádogtetőn, valamint Harling Acélmagnóliák című darabját mutatják be. A bérletszünetben Mathiász Jánosnak, a világhírű szőlőnemesítőnek emléket állító darabot fognak bemutatni.
    

Cseke Péter fontosnak nevezte azt, hogy a hátrányos helyzetű fiatalok is eljuthassanak színházba, ezért két ingyenes előadást is szerveznek a hátrányos helyzetű, elsősorban roma családok gyermekei számára.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Hodászi Ádám: Kikönnyítve című drámája az Apertúra Bázison
Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban

Más művészeti ágakról

Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés