bezár
 

irodalom

2015. 04. 07.
A költészet napja: Versmaraton a Tháliában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hatvankilenc költő olvassa fel verseit a költészet napja alkalmából rendezett Versmaratonon pénteken a Thália Színházban. A Magyar Rádió Zrt., a Magyar Napló Kiadó és a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) közös rendezvényén, amelyet ötödik alkalommal tartanak meg, Az év versei 2015 című antológia szerzőit ismerheti meg a közönség, többek között őket: Ágh István, Filip Tamás, Kukorelly Endre, Mezey Katalin, Nagy Gábor, Oláh János, Pollágh Péter, Térey János, Tóth Erzsébet, Tóth László, Vörös István.

A Versmaraton keddi budapesti sajtótájékoztatóján Doncsev András, az MTVA kulturális főszerkesztője kiemelte: egy ilyen jelentőségű rendezvény alkalmas arra, hogy felhívja a figyelmet a kortárs írókra, a költészet, az irodalom fontosságára.
    

prae.hu

A délelőtt 10 órakor kezdődő, és este 10-ig tartó műsorról szólva Jónás István, a Magyar Rádió Zrt. vezérigazgatója hangsúlyozta: az, hogy a költők személyesen mondják el verseiket, kitörölhetetlen élményt adhat a hallgatóknak.
    

A Versmaraton  a Kossuth Rádióban, valamint a www.mediaklikk.hu/versmaraton oldalon is folyamatosan figyelemmel kísérhető. A Versmaraton programját az iskolai  tanórákhoz igazították, ezért 45 perces blokkokban beszélgetnek a műsorvezetők a költőkkel.
    

Az irodalomtanárok egy-egy tanórát is felépíthetnek erre az eseményre, az  elhangzó felolvasásokra, beszélgetésekre. Vannak iskolák, amelyek a könyvtárban vagy az aulában kivetítik a műsort, így a gyerekek a nap folyamán bármikor belehallgathatnak.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Mi köze mindehhez Nádas Péternek?
Élő Csenge Enikő Apám országa című kötetének bemutatója

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés