bezár
 

színház

2015. 04. 06.
Nemzetközi bábszínházfesztivál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Francia, svájci és németországi művészek részvételével nemzetközi bábszínházfesztivált tartanak június végén Bécsben, ez az első alkalom, hogy megrendezik a találkozót.

 A fesztivál első napján a női sorsokat ábrázoló Fünf tragische Weisen eine Frau zu töten (Öt tragikus módja annak, hogy miképpen lehet megölni egy nőt) című mű bemutatóját tartják. Az előadás a fesztivál többi napján is megtekinthető.
    

Szkéné színház

A fesztivál három napján délelőtt 11 órától este nyolcig folyamatosan új darabok tekinthetők meg a bábszínházban.
    

A pénteken, szombaton és vasárnap is látható Parasite Circus (Parazita Circus) című darabban élő zenei kísérettel nyaktörő mutatványokkal szórakoztatnak a művészek. A pénteken és szombaton műsorra tűzött Welt-Puppen-Theater (Világ-Báb-Színház) című előadás során új tehetségek mutatkoznak be. A fesztivál zárónapján Philipp Tawfik és Paul Sommersguter bűvészek lépnek fel.
    

A fesztivál ideje alatt Bécs kilencedik kerültének, Alsergrundnak a múzeumában a kortárs előadásokban szereplő bábokat is kiállítják a szervezők.
    

Az eseményt, amelyet június 25. és 28. között tartanak, a bécsi Schubert-színház szervezi.
    

További bábszínházprogramok is lesznek Bécsben, hiszen májusban négynapos vendégjátékra érkezik a Stuffed Puppet bábszínház. Az ausztrál Neil Tranter és társulata előadásában egy rocksztár hanyatlását meséli majd el.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
avagy A spacio-temporalitás liminalitásának reprezentációja David Greig Prudenciájának Kovács D. Dániel által teremtett színpadi víziójában...
Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés