bezár
 

zene

2015. 04. 03.
Svájcban versenyez a nyíregyházi Cantemus Gyermekkórus
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A montreux-i Nemzetközi Kórusfesztiválon versenyez április elején a nyíregyházi Cantemus Gyermekkórus.

 A 51. alkalommal megrendezett versenyen 17 kórus mérettetheti meg magát. A magyar gyermekkar először szerdán este lép fel a Montreux közeli Vevey kisváros templomában - közölte Szilágyi Szilárd, a Cantemus sajtóreferense pénteken az MTI-vel.
    

prae.hu

Másnap kora délután a Genfi-tó partján álló legendás Queen együttes énekese, Freddy Mercury szobránál rendeznek az énekkarok részvételével egy flashmobot, melyen a zenekar egyik híres slágerét, a Somebody to Love című számot adják majd elő. Este a fesztivál nyitókoncertjén énekelnek, amelyen a nemzetközi versenyen induló többi énekkar is szerepel majd.
    

A versenyfordulókat április 10-én és 11-én rendezik, ahol két alkalommal szerepel a gyermekkórus húsz perces műsorral. A verseny gálahangversenyét április 11-én este rendezik meg.
    

Szilágyi Szilárd megemlítette, kedden indul az olaszországi Verona felé a Szabó Soma karnagy vezette Cantemus Ifjúsági Vegyeskar is. Az együttes a tavaly megrendezett nemzetközi kórusversenyen nagydíjat nyert, így az a megtiszteltetés érte őket, hogy ők adhatják az idén 26. alkalommal megrendezésre kerülő verseny nyitókoncertjét.
    

Az énekkar április 8-án este lép fel a veronai filharmónia hangversenytermében, műsorukban reneszánsz és kortárs művek szerepelnek. Terveik szerint az énekesek Padovába és Velencébe is ellátogatnak és április 10-én érkeznek vissza Nyíregyházára.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika az Orfeo ed Euridice új felvételéről
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés