bezár
 

film

2015. 03. 29.
„Úgy döntöttem tényleg, hogy komolyan zenész akarok lenni!”
Almási Tamás filmje premier előtt látható az Uránia Nemzeti Filmszínházban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
2015. március 25-én, szerdán este az Uránia Nemzeti Filmszínház Dísztermében közel 300 vendég tekinthette meg Almási Tamás legújabb egészestés dokumentumfilmjének, a tititának premier előtti díszvetítést. A film premier előtt látható az Uránia Nemzeti Filmszínházban, a hivatalos hazai bemutatót követően a tervek szerint nemzetközi forgalmazásba kerül.

Az este háziasszonya a közismert televíziós műsorvezető, Veiszer Alinda volt.

Veiszer Alinda

A helyfoglalást követően Alinda felkonferálta a film rendezőjét, Almási Tamást.

Almási Tamás

A Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező (Puskás Hungary, Sejtjeink, Ítéletlenül, Ózd sorozat, Ballagás) néhány mondattal köszöntötte az egybegyűlteket, majd úgy fogalmazott, a film születése is csoda, hasonlóképpen ahhoz a csodához, amely most következik. Színpadra lépett Snétberger Ferenc gitárművész, aki szóló előadásával hangolta a közönséget a filmre.

prae.hu

Snétberger Ferenc

A vetítést követően a film alkotói és szereplői meghajoltak és kölcsönösen gratuláltak egymásnak, amelyet hosszú taps követett.

Meghajlás

A vendégek ezután egy állófogadás keretében beszélgethettek az Uránia kávézójában.

Fogadás

A film premier előtt látható az Uránia Nemzeti Filmszínházban. A hazai forgalmazást követően a dokumentumfilmet több külföldi országban is bemutatják majd. A legközelebbi vetítések az Urániában:

tititá

A film rövid ismertetője:

A 18 éves Anti szenvedélye a gitározás. Az ország egyik távoli szegletében, romatelepen él. Váratlan lehetőség éri, amellyel kitörhet kilátástalan helyzetéből. 60 fiatal társával együtt felvételt nyer a Snétberger Zenei Tehetség Központba, ahol tanulhat. A komfortos világ ígérte elvarázsolja a fiatalembert. Csodát remél. Azonban hamar kiderül, hogy hátránya hatalmas, még roma diáktársaihoz képest is. Nem ismeri a kottát, nincs támogató zenészcsalád a háttérben, nem szokott a rendszeres gyakorláshoz.

Az érzékeny és szerethető fiú története tele van váratlan fordulatokkal. Őszintesége, sajátos humora pillanatok alatt magával ragadja a nézőt. Antin keresztül bepillanthatunk a zenei tehetség központ munkájába is. Nagyszerű zenei betétek és emlékezetes „tábori” pillanatok színezik az egészestés dokumentumfilmet.

A film stáblistája:

Rendező: Almási Tamás

Producer: Almási Tamás, Ugrin Julianna

Operatőr: Kékesi Attila

Vágó: Hargittai László H.S.E.

Dramaturg: Janisch Attila

Hangmérnök: Balázs Gábor

A film a FilmJus Alapítvány, a Magyar Nemzeti Filmalap és a Magyarország Filmszakmai adókedvezmény támogatásával jött létre.

Forgalmazza az Anjou Lafayette.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Nuri Bilge Ceylan: Elszáradt füvekről
Alex Garland: Polgárháború
A 14. Frankofón Filmnapokról
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés