bezár
 

film

2015. 03. 23.
Na de mit csinálsz szerdán?
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ha szereted a filmeket, zavarbaejtő válaszutak elé nézel 2015 szezonnyitó szerdáján.

2015. március 25-én kezdődik a Friss Hús Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál harmadik kiadása. A vetítésekért a Toldi moziban kell letáborozni, egészen március 29-ig ott fognak peregni a világ legérdekesebb és legaktuálisabb kisjátékfilmjei. Információkat a fesztivál Facebook-oldalán és a Daazo.com aloldalán találsz.

prae.hu

Friss hús

Mindeközben, ha kíváncsi vagy a Színház- és Filmművészeti Egyetem rendezői és operatőr MA képzésének hallgatóira és a képzés során készített munkáikra, akkor a Francia Intézetben a helyed, március 25-én este ugyanis Kipakolunk! címmel betekintést engednek a műhelytitkokba. A vetítés ingyenes, de a helyek korlátozottak és a részvétel regisztrációhoz kötött, a kipakolunk2015@gmail.com címen lehet regisztrálni, érdeklődni.

És ez lesz az az este, amikor Almási Tamás legújabb dokumentumfilmjének díszbemutatójára is sor kerül, a film a premiert követően érkezik a hazai mozikba. A Snétberger Zenei Tehetségközpont táborában szerencsét próbáló Anti történetéről, a tititáról addig is a film Facebook-oldalán tájékozódhatsz, ha pedig arra vagy kíváncsi, hogy kik érezték már meg a ritmust, kattints a film coub.com oldalára!

Tititá

Mikor tavasz elején a Bajcsy-Zsilinszky mentén történik valami, akkor bizony a Nagykörút partján is beindul az élet, az Örökmozgóban ennek megfelelően március 25-én Skandináv Filmfesztivál kezdődik. A vetítéssorozat szintén 29-ig tart, mint a Friss Hús. Nagyjátékfilmek, dokumentumfilmek és egy abszolút ínyenceknek való rövidfilmblokk várja a közönséget, a tavalyi Norvég Filmnapok után szabadon. A Filmvilág blogja szemlézi a néznivalókat.

Ha már a skandináv filmnél járunk, akkor egy nagyon-nagyon fontos lehetőségért a Jászai felé kell zarándokolni, a Cirko-Gejzír moziban ugyanis Roy Andersson Egy galamb leült egy ágra, hogy tűnődjön a létezéséről (a filmről itt írtunk) című filmje kapcsán, Találkozz a Galamb operatőrével! fedőnéven Pálos Gergővel lehet beszélgetni. A nagyon fiatal operatőrrel, aki Roy Anderssonnal dolgozott együtt a film megszületésén.

A rendező a VAN filmes stábját is megihlette.

És a Corvinuson, a Czuczor utcában pedig ugyanezen a túlpörgetett estén arról beszélgetnek majd az Effemine – Egyesület a Fiatal Nőkért szervezet FILM – üzlet, művészet, ipar? című nyílt előadásán, hogy a film, ami ezen a márciusi napon ennyi embert megmozgatott a városban, vajon micsoda. Üzlet, művészet vagy ipar?

effemine

Ha tudsz további filmes eseményről, írd meg kommentben! Nézzen csak az egész város!

 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Luca Guadagnino: Challengers
Csáki László: Kék Pelikan
A 14. Frankofón Filmnapokról

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Renaud-Delage: Gru 4
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés