bezár
 

art&design

2015. 03. 19.
33. Magyar Sajtófotó Kiállítás
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Csaknem ötszáz kép, köztük a 33. Magyar Sajtófotó Pályázat összes díjazott alkotása látható a Magyar Sajtófotó Kiállításon péntektől május 17-ig a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban.

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége Fotóriporterek Szakosztálya által közzétett kiírásra 243 fotográfus 2738 pályázattal, összesen 7164 képpel nevezett, ezek közül választotta ki a nemzetközi zsűri a tizenhárom kategória legjobb munkáit és a különdíjas fotókat - idézte fel a kiállítás csütörtöki sajtótájékoztatóján Szigeti Tamás kurátor, a Fotóriporterek Szakosztályának titkára.
    

prae.hu

Mint hozzátette, a kiállításon a díjazott alkotások mellé helyezve egy szubjektív kurátori válogatás is látható, a falakra így 413 kép került, míg vetítve 85 további fotóval találkozhatnak a látogatók. A tárlat követi a pályázat kategória-beosztását, az egyedi és sorozatok részeként benyújtott fotók között azonban nem tesz különbséget - jegyezte meg.
    

"Szerettem volna megjeleníteni a sajtófotókat abban a közegben, amelyben talán a leginkább otthon érzik magukat" - mondta el Szigeti Tamás, hozzáfűzve: a kiállítás elrendezése és installációja ezért elsősorban a nyomtatott újságra utal.
    

Kováts Botond, a Canon Hungária Kft. kommunikációs igazgatója a 33. Magyar Sajtófotó Kiállítás kísérőtárlatáról szólt, melyet a vállalat támogatott.
    

Más segélyszervezetektől eltérően a Magyar Vöröskereszt nem a nagy, látványos mentőakciókban vesz részt, hanem mindennap segít, ezért kérte fel a Canon Pályi Zsófiát, hogy készítsen fotóriportot a szervezet munkájáról, bemutatva, kiknek és milyen körülmények között nyújt segítséget a Vöröskereszt - számolt be.
    

Virágvölgyi István, a Capa Központ szakmai igazgatója elmondta, hogy a 2013 végén megnyílt intézmény már második alkalommal fogadja be a sajtófotó kiállítást, amely reményeik szerint állandó otthonra talál a Nagymező utcában.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Keresztes Zoltán privát ikonjai mellé
art&design

Eperjesi Ágnes és Várnagy Tibor: TAVATE: lebegés című tárlata az acb Galériában
art&design

Enyedi Zsolt a Szófiai Liszt Intézet rezidenciaprogramján rendezett kiállításáról
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés