bezár
 

art&design

2015. 03. 18.
Megújult a Kéktúra útvonal a Vértesben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Vértesi Erdő Zrt. a kezelésben lévő területeken felújította az Országos Kéktúra útvonal jelzéseit, valamint az útvonal pihenőhelyeit és több forrásfoglalást alakított ki - tájékoztatta a társaság műszaki csoportvezetője szerdán az MTI-t.

Riesing István elmondta, az erdőgazdaság öt és fél kilométernyi jelzett turistaút festéseit újította fel Komárom-Esztergom és Fejér megyében. Az útvonal mellett új pihenőket állítottak fel Csókakőnél, Gánton, Vitányvárnál és a csáki várromnál.
   

prae.hu

 A munkálatok során tűzrakóhelyeket építettek, hét pihenőhelyet hoztak rendbe, valamint felújították Szarvaskút és Mátyáskút forrásait, valamint a Béla- és a Szép Ilonka forrást.
    

A társaság 44 millió forintot fordított az érintett Kéktúra szakasz létesítményeire. Az összeget teljes egészében uniós pályázaton nyerték el egy konzorcium tagjaként, amelyben részt vesz a Magyar Természetjáró Szövetség, a Vadex Mezőföldi Erdő- és Vadgazdálkodási Zrt., a HM Verga Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. és a Vízivárosi Lakótelepi Sport Egyesület.
    

A Vértesi Erdő Zrt. a Vértes, a Gerecse, a Császári-dombság és a Bakonyalja tájegységeken belül közel 45 000 hektár állami tulajdonú erdőterület kezelője, 220 embert foglalkoztat.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

(Súlyosan elfogult vélemény)
art&design

Mátrai Erik AIR című kiállításáról
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban
art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában

Más művészeti ágakról

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bartók György szerzői estje a Fugában
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés