bezár
 

színház

2009. 01. 14.
Sydneyben a Katona József Színház Ivanovja
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ausztráliában, a Sydney Fesztiválon lép fel január 22. és 28. között a budapesti Katona József Színház társulata Csehov Ivanov című színművének előadásával. A sydneyi vendégszereplés lesz a teátrum 150. külföldi útja - közölte Wéber Edina.

Szkéné színház

 A színház sajtótitkárának elmondása szerint a társulat korábban ugyan már vendégszerepelt Ausztráliában, de Sydneybe most látogatnak el első alkalommal.
    
Az 1977 óta megrendezett, háromhetes, több mint 80 programot kínáló fesztivál a poptól az operáig és a táncig, a színháztól a dzsesszig szinte minden műfajt felvonultat. Az előadásokon összesen mintegy egymillió néző előtt több mint 500 művész lép fel; a rendezvény idei sztárvendége a számos amerikai filmből is ismert ausztrál színésznő, Cate Blanchett lesz.
    
A Katona József Színház társulata hat nap alatt hétszer adja elő Csehov színművét. Az Ascher Tamás által rendezett előadás címszerepét Fekete Ernő játssza, Anna Petrovna szerepében Tóth Ildikót, Szásaként Jordán Adélt láthatja a közönség. A további szerepeket Csoma Judit, Bezerédi Zoltán, Máté Gábor, Rajkai Zoltán, Szirtes Ági, Nagy Ervin, Bán János, Bodnár Erika, Elek Ferenc és Vajdai Vilmos alakítja a vendégjáték során. 
    
Wéber Edina közlése szerint az ausztráliai fellépés ideje alatt a teátrumban a Heaven Street Seven, Ferenczi György és a Rackajam, valamint a Be:lga koncertjeit hallhatja a budapesti közönség.
    
Mint a színház sajtótitkára elmondta, a társulat az évad során más országokban is bemutatja nagy sikerű Csehov-produkcióját: előbb az észak-olaszországi Parmában, majd májusban a franciaországi Lille-ben, végül a New York-i magyar évad keretében a Lincoln Center Fesztiválon július elején.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban
színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés