bezár
 

színház

2015. 03. 10.
A Csiky Gergely Színház Szarajevóban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A kaposvári Csiky Gergely Színház Magyar Elektra című előadása is szerepel a szarajevói téli fesztiválon.

A február 7. és március 21. között zajló eseményen 12 színházi előadás szerepel. A magyar előadást az összművészeti fesztivál utolsó hetében, március 16-án láthatja a boszniai főváros közönsége.
    

Szkéné színház

Az eredeti Szophoklész-drámát Bornemisza Péter nyomán Háy János írta újra. A Magyar Elektrát a Csiky Gergely Színház novemberben mutatta be Horváth Csaba rendezésében.
    

A szarajevói téli fesztivált 1984 óta rendezik meg, a rendezvény idei mottója csupán egy szó: Végtelenség. Az összművészeti találkozó díszvendége India.
    

A fesztivál az évfordulók jegyében zajlik, az irodalmi szekcióban Franz Kafkára és Arthur Millerre, a zenei programokban pedig Billy Holidayre és Frank Sinatrára emlékeznek.
    

A rendezvény honlapján olvasható összefoglaló szerint a 31 éves fesztivál összesen 1298 napja alatt több mint 3720 előadást és kiállítást rendeztek, amelyeknek több mint 3 millió látogatója volt.
    

A szarajevói téli fesztivál még az 1991-1995-ös délszláv háború idején sem maradt el, ezzel a szabadság, az alkotóművészet és a különböző kultúrák és civilizációk megismerésének szimbólumává vált.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
avagy A spacio-temporalitás liminalitásának reprezentációja David Greig Prudenciájának Kovács D. Dániel által teremtett színpadi víziójában...

Más művészeti ágakról

Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés