bezár
 

film

2015. 03. 10.
Jön a tititá
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Egy különleges lehetőség kiutat kínál-e az útvesztőből, vagy kőkemény próba elé állít? Vajon megvalósítható az álom egy távoli borsodi településről? Almási Tamás legújabb egészestés dokumentumfilmje, a tititá egy 18 éves cigány fiú saját magával való küzdelméről szól, aki felvételt nyert a Snétberger Zenei Tehetség Központ táborába. Anti igaz története, aki tehetségével szerencsét próbál egy általa ismeretlen világban.

Almási Tamás Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező (Puskás Hungary, Sejtjeink, Ítéletlenül, Ózd sorozat, Ballagás) legújabb filmje, a tititá március végén kerül a mozikba. A film díszbemutatóját az Uránia Filmszínházban tartják 2015. március 25-én.

prae.hu

A 18 éves Anti szenvedélye a gitározás. Az ország egyik távoli szegletében, romatelepen él. Váratlan lehetőség éri, amellyel kitörhet kilátástalan helyzetéből. 60 fiatal társával együtt felvételt nyer a Snétberger Zenei Tehetség Központba, ahol tanulhat. A komfortos világ ígérte elvarázsolja a fiatalembert. Csodát remél. Azonban hamar kiderül, hogy hátránya hatalmas, még roma diáktársaihoz képest is. Nem ismeri a kottát, nincs támogató zenészcsalád a háttérben, nem szokott a rendszeres gyakorláshoz.

Az érzékeny és szerethető fiú története tele van váratlan fordulatokkal. Őszintesége, sajátos humora pillanatok alatt magával ragadja a nézőt. Antin keresztül bepillanthatunk a zenei tehetség központ munkájába is. Nagyszerű zenei betétek és emlékezetes „tábori” pillanatok színezik az egészestés dokumentumfilmet. A tititá magyar premierjére 2015. március 25-én kerül sor az Uránia Filmszínházban, ezt követően pedig több magyar mozi is műsorára tűzi a filmet.

A hazai forgalmazást követően a dokumentumfilmet több külföldi országban is bemutatják majd.

A film stáblistája:

Rendező: Almási Tamás

Producer: Almási Tamás, Ugrin Julianna

Operatőr: Kékesi Attila

Vágó: Hargittai László H.S.E.

Dramaturg: Janisch Attila

Hangmérnök: Balázs Gábor

A film a FilmJus Alapítvány, a Magyar Nemzeti Filmalap és a Magyarország Filmszakmai adókedvezmény támogatásával jött létre.

Forgalmazza az Anjou Lafayette.

 

A film magyar nyelvű előzetese itt, angol feliratos előzetese pedig itt megtekinthető.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
George Miller: Furiosa – Történet a Mad Maxből
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés