bezár
 

irodalom

2015. 03. 10.
Kerekasztal-beszélgetés az Alkotónők egyetemes lexikona kapcsán
Programok a Petőfi Irodalmi Múzeumban, 1053 Budapest, Károlyi u. 16.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kerekasztal-beszélgetés az Alkotónők egyetemes lexikona kapcsán A franciául megjelent Alkotónők egyetemes lexikona és enciklopédiája a maga nemében egyedülálló vállalkozás, amely átfogó képet ad a művészetek és tudományok terén működő alkotónőkről a kezdetektől napjainkig az aktuális politika kivételével, minden kultúrában, földrajzi határok nélkül.

Résztvevők: E. Csorba Csilla főigazgató, PIM, Kovács Ilona egyetemi oktató, műfordító, Lakos Anna színháztörténész, Gellér Katalin és Tatai Erzsébet művészettörténészek.

prae.hu

Időpont: 2015. március 16., hétfő, 17:30h.

Helyszín: Petőfi Irodalmi Múzeum, 1053 Budapest, Károlyi u. 16.

A program magyar nyelven zajlik.

 

Alkotónők egyetemes lexikona és enciklopédiája

PIMA maga nemében egyedülálló vállalkozás átfogó képet ad a művészetek és tudományok terén működő alkotó nőkről a kezdetektől napjainkig az aktuális politika kivételével, minden kultúrában, földrajzi határok nélkül. Az ismertetők több keretben foglalják össze a tudnivalókat: részben nagy átfogó cikkekben, részben kisebb és nagyobb terjedelmű egyéni szócikkekben. Minden ismertetőt alapvető bibliográfiai hivatkozások egészítenek ki, lehetőleg idegen nyelven. Magyarországot közel száz szócikk képviseli, mindegyik formátumban: közölnek a kötetekben átfogó ismertetőket éppen úgy, mint rövidebb és hosszabb szócikkeket a kiemelkedő személyiségekről. A magyar vonatkozású részeket Kovács Ilona szerkesztette közel húsz magyar szakértő közreműködésével. A papír alapú kiadást hamarosan egy internetes változat is követi majd, ahol bővítik a szócikkeket körét és számos illusztrációval egészítik ki a szövegeket. A lexikon honlapján számos méltatást és kritikát is lehet olvasni a nőtörténet számára úttörő jelentőségű és a könyvpiacon műfajában egyedülállón ambiciózus kézikönyvről.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
Kocsis Gergely és Tallér Edina könyvbemutatója a Margó Fesztiválon
Mi köze mindehhez Nádas Péternek?
Élő Csenge Enikő Apám országa című kötetének bemutatója

Más művészeti ágakról

Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Luke Korem és Simon Verhoeven Milli Vanilli – Az évszázad botránya című filmjeiről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés