bezár
 

irodalom

2015. 03. 04.
Odaítélték a legrangosabb vajdasági újságírói díjat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Bencsik Istvánnak, a Szabadkai Rádió szerkesztőjének ítélték oda az idei Napleány-díjat, a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség (VMMSZ) publicisztikai díját. A legrangosabb vajdasági magyar újságírói elismerést a jövő szerdán Zentán adják át - közölte szerdán a művelődési szövetség.

A VMMSZ 2003. október 22-én alapította a Napleány-díjat, amelyet minden évben a magyar sajtó napja alkalmából osztanak ki. Azokat a magyar újságírókat díjazzák, akik írásaikkal a nyomtatott és az elektronikus sajtóban hozzájárulnak a délvidéki magyarság minőségi tájékoztatásához, illetve a magyar közösség életével foglalkozó írásaikkal segítik annak megmaradását.
    

prae.hu

A publicisztikai díjat - amelyet a Dévavári család ajánlott fel Dévavári Zoltán 75. születésnapja alkalmából, és amely Baranyi Károly szobrászművész Napleány című alkotása - a VMMSZ által kinevezett kuratórium ítéli oda.    Dévavári Zoltán, írói nevén Dér Zoltán Csáth Géza és Kosztolányi Dezső életének és műveinek kutatója, írói hagyatékaik gondozója volt.
    

Szerdán kiosztják a Vajdasági Magyar Újságírók Egyesületének elismeréseit is.
    

Írott sajtó kategóriában a megjelenésének 70. évfordulóját ünneplő Képes Ifjúságot, a Magyar Szó című újvidéki napilap ifjúsági mellékletét, míg elektronikus sajtó kategóriában a Szabadkai Rádió magyar műsorainak szerkesztőségét jutalmazzák. A legjobb fiatal újságírónak járó díjat Madár Anikó, az Újvidéki Rádió magyar szerkesztőségének munkatársa kapja. A szórványban tevékenykedő sajtóorgánumok közül a zombori székhelyű Dunatáj hetilap szerkesztőségének munkásságát ismerik el. Az életműdíjat pedig idén Horváth Andrásnak, a Magyar Szó nyugalmazott újságírójának ítélték oda.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kovács Dominik és Kovács Viktor Lesz majd minden című regényéről

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Platon Karataev: Napkötöző
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés