bezár
 

film

2015. 03. 02.
Csütörtökön kezdődik a 7. Budapesti Építészeti Filmnapok
2015. március 5-8., Toldi mozi, 1054 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 36-38.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Épületben laksz? Szereted a mozit? Ott a helyed hétvégén a Toldi moziban! Csütörtökön indul a 7. Budapesti Építészeti Filmnapok, Közép-Európa legmenőbb építészeti filmes eseménye. Az idei Filmnapokon több mint 30 friss nemzetközi dokumentumfilmet, rövidfilmet és kísérleti filmet mutatnak be. 

Az idei Filmnapok legfontosabb célja, hogy felrázzon és olyan szempontokat adjon, amelyek cselekvési lehetőséget biztosítanak egy jobb környezet megteremtésére. A kiválasztott filmekben erős hangsúly kerül a közösségi élet- és lakásformákra, a kollektív, saját kézzel történő alkotás folyamataira, a használat-központú, alkalmazkodni képes városokra és épületekre. Szó lesz a városokban sajátos zárványként élő díszletvárosokról: a vidámparkokról és városmásolatokról. A filmfesztivál egyes filmjei az autóknak átengedett városrészeket meghatározó infrastruktúra-szörnyeket és a kelet-európai politikai átalakulások építészeti nyomait vizsgálják majd. Az eseményen a filmek nagy részét rendezőik jelenlétében vetítik, vendégül látják többek közt Herman Hertzberger holland sztárépítész is. Hasonlóan a korábbi évekhez, a fesztivál idén sem korlátozódik a Toldi mozi tereire: a fesztivál záróeseményeként az elmúlt év egyik 3D filmes kísérletét, a Wim Wenders és rendezőtársai Cathedrals of Culture (A kultúra katedrálisai) című filmjét vetítik az Uránia moziban. A nyitóesemény hangulatát pedig idén is Finta Sándor, Budapest főépítészének dj szettje alapozza meg.

prae.hu

Jegyek, bérletek már kaphatók a Toldi moziban és a mozi honlapján (az időpontra kattintva).
További információk a facebookon, részletes program és filmismertetők a honlapon.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Dev Patel: A Majomember
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Renaud-Delage: Gru 4
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés