bezár
 

színház

2015. 02. 25.
Gondolat Generátor
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A tavaszi félévben is folytatódik a Trafó Kortárs Művészetek Háza középiskolások számára meghirdetett színházi nevelési programja, a Gondolat Generátor.

A Trafó középiskolai osztályok jelentkezését várja a Gondolat Generátor elnevezésű kortárs művészeti beavató programjára. A programban résztvevők fél év alatt találkoznak a tánc, a színház, a zene és a képzőművészet kortárs művészeti megnyilvánulásaival. A közös gondolkodás és cselekvés során, értelmezésen és játékokon keresztül stratégiákat sajátíthatnak el véleményük megformálásához, gondolataik pontosabb kifejezéséhez - olvasható a Trafó MTI-hez eljuttatott közleményében.
    

Szkéné színház

Mint írják, a Trafóban zajló színházi nevelési program sajátosságát maga az intézmény és annak szellemisége adja: innovatív, sokszor kísérletező színház, tánc, zene és képzőművészet, valamint mindezek határműfajai. Fontos szándék a középiskolás korosztály saját, őt körülvevő világáról való gondolkodásra és nyitottságra ösztönzése a kortárs művészeten keresztül, a színházpedagógia eszközeivel.
    

A Gondolat Generátor tavaszi félévének programjai között megtalálható sci-fi színház Hollandiából, képregényes festészet Prágából, Edward Bond-darab családon belüli konfliktusokról, függőségről és a kamaszkor nehézségeiről. Emellett színházi nevelési előadások, közösségi zeneszerzés, improvizáció és rendhagyó kórus-műhelyek szerepelnek a programban.
    

Az előző félévhez hasonlóan nem egy fix programsorozatot, hanem komplex csomagokat - előadást és foglalkozást - kínálnak. A jelentkezők maguk állíthatják össze saját programjukat, kiválaszthatják azokat az előadásokat, amelyek témái az adott csoportot aktuálisan foglalkoztatják.
    

A Gondolat Generátor szakmai vezetője Sebők Borbála dramaturg, állandó munkatársa pedig Bethlenfalvy Ádám drámapedagógus. A jelentkezési határidő március 6., a programról részletes leírás a Trafó honlapján, a http://www.trafo.hu/hu-HU/oktatas linken érhető el.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Podlovics Laura: Nem félünk a sötétben / Budapest Bábszínház, Kísérleti Stúdió
Hodászi Ádám: Kikönnyítve című drámája az Apertúra Bázison
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Renaud-Delage: Gru 4
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés