bezár
 

színház

2009. 01. 11.
Táncos utazás a Hagyományok Házában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Testi-lelki-szellemi utazás címmel tartja első idei Öröm-Tánc napját a Mozgás-Tér Alkotóközösség a Hagyományok Házában, január 17-én - közölte Tóth Melinda, az intézmény pr-munkatársa.

Szkéné színház

A nemrég felújított Budai Vigadóban a Mozgás-Tér Alkotóközösség programjában nemcsak néptánccal, hanem társastánccal is várják az érdeklődőket, mivel a közösségnek a három néptáncoson - Magyarné Tóth Andreán, Borbély Beatrixon és Ónodi Bélán - kívül Ragoncza Imre társastáncmester is tagja. Szilágyi Edit pedig pszichopedagógusként vesz részt a munkában.
    
Valamennyien hisznek a tánc, a művészet gyógyító erejében. Mint Magyarné Tóth Andrea elmondta, első ötletük az volt, hogy az ötvenes korosztály számára teremtsenek a mozgásra lehetőséget. Ám bebizonyosodott, hogy a fiatalabb korosztálybeliek és családok is érdeklődnek az egész napos program iránt, amelynek keretében önismereti, pszichológiai kérdések is előkerülnek.
    
Úgy gondolják, az embereknek szükségük van vitalitásuk, személyiségük megmutatására, a hétköznapok gondjainak és feszültségeinek feloldására. Több éves tapasztalatuk szerint sokaknak sikerült ezeknek az összejöveteleknek a segítségével a rossz kedélyállapotból kilábalni - fűzte hozzá Magyarné Tóth Andrea. 
    
A délelőtt tíztől délután hatig tartó programba bármikor be lehet kapcsolódni. A Mozgás-Tér Alkotóközösség rendezvényét követően pedig este hétkor a Dúdoltam én... című sorozatban Berecz András mesemondó, énekes fellépésére várják a Hagyományok Házába a közönséget.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
színház

Podlovics Laura: Nem félünk a sötétben / Budapest Bábszínház, Kísérleti Stúdió
Hodászi Ádám: Kikönnyítve című drámája az Apertúra Bázison

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Bartók György szerzői estje a Fugában
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés