bezár
 

irodalom

2015. 02. 24.
Márciustól újra működik a Szigligeti Alkotóház
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Március elsejétől lehet szobafoglalást regisztrálni a március 15-től újra megnyitó megújult Szigligeti Alkotóházba - tájékoztatta a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. (MANK) főigazgatója kedden az MTI-t.

Hóvári János elmondta, a teljes körű felújításon átesett alkotóházat hétfőn bemutatták a hazai írótársadalom négy szervezetének, a Magyar Írószövetségnek, a József Attila Körnek, a Fiatal Írók Szövetségének és a Szépírók Társaságának.
    

prae.hu

A szervezetek képviselői tájékoztatást kaptak a mintegy 500 millió forintból megvalósult beruházásról, valamint egyeztettek a Szigligeten rendezendő közös programokról, amelyek már a magyar költészet napján, április 11-én megkezdődhetnek.
    

A főigazgató kiemelte: a Szigligeti Alkotóház elsődlegesen az alkotóművészeké. Mindazok, akik csatlakoztak a Magyar Mecénás Programhoz, kedvezményesen vehetik igénybe szolgáltatásaikat. A március 15-én megnyíló alkotóházba március elsejétől lehet szobát foglalni, egyszerre több mint 30 ember tud megszállni az épületben. A regisztrációval kapcsolatos összes tudnivaló megtalálható a MANK honlapján - tette hozzá Hóvári János.
    

A Szigligeti Alkotóház felújítása 2013 végén kezdődött meg a Nemzeti Kulturális Alap 300 millió forintos meghívásos pályázatával. Emellett a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. saját forrásból és az Emberi Erőforrások Minisztériumától (Emmi) kapott támogatásból további 200 milliót fordított az épület megújítására. Így a beruházás összesen 500 millió forintból valósult meg.
    

Az alkotóháznak otthont adó Esterházy-kastélyt az 1914-15-ös állapotoknak megfelelően állították helyre, valamint egy társalgót és 30 fürdőszobás vendégszobát alakítottak ki. Az épület teljes renoválása mellett felújították az antik bútorokat és új berendezési tárgyakat is beszereztek. A Szigligeti Alkotóházat december közepén adták át.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
Kilenc szabad növény és Boszorkányok nyara – Recenzió Sánta Miriám és Sárkány Tímea 2023-as köteteiről
Bemutatták Charles Bukowski A város legszebb nője című novelláskötetét

Más művészeti ágakról

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés