bezár
 

irodalom

2015. 02. 24.
Díszvendégség Tajpejben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Díszvendégség Tajpejben Magyarország lesz a 2016-os Tajpeji Nemzetközi Könyvvásár díszvendége – jelentette be az idei szemlét lezáró sajtótájékoztatón Doris Wang, a Tajvani Nemzetközi Könyvalapítvány igazgatója.

A több mint félmilliós látogatottságú Tajpeji Nemzetközi Könyvvásár Ázsia egyik legrangosabb seregszemléje, amelyen idén február 11. és 16. között 70 országból 700 kiadó mutatkozott be.

prae.hu

Magyarországot a Balassi Intézet képviselte, amely a Publishing Hungary programjának keretében mintegy 150 könyvvel reprezentálta a hazai irodalmat. A portfólióban 60 gyerekkönyv, 30 angol nyelvű magyar szépirodalomi alkotás, közel 80 kétnyelvű turisztikai és művészeti album, szakácskönyv, valamint gyerekkönyves katalógus, illetve a Balassi Intézet kortárs és klasszikus magyar irodalmat ajánló kiadványai kaptak helyet.

A könyvhét záró rendezvényén Doris Wang, a Tajvani Nemzetközi Könyvalapítvány igazgatója bejelentette, hogy a 2016-os Tajpeji Nemzetközi Könyvvásárnak Magyarország lesz a díszvendége. Hazánk, kultúránk és gazdag irodalmi örökségünk bemutatását már most nagy érdeklődéssel várja nem csak a 23 milliós tajvani olvasóközönség, de Ázsia legjelentősebb kultúraközvetítő szervezetei is.

Magyarország 2016-os Tajpeji Nemzetközi Könyvvásári jelenlétével és díszvendégségével kapcsolatos feladatokat a Balassi Intézet látja el, a Nemzeti Kulturális Alap által támogatott Publishing Hungary program keretén belül.

Díszvendégség

Forrás: Balassi Intézet.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
Kocsis Gergely és Tallér Edina könyvbemutatója a Margó Fesztiválon
Mi köze mindehhez Nádas Péternek?

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
Az Elérhetetlen című kötet bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés