bezár
 

film

2015. 02. 23.
Oscar: Az Ida a legjobb idegen nyelvű film
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Pawel Pawlikowski Ida című filmje kapta a legjobb idegen nyelvű film díját helyi idő szerint vasárnap este a Los Angeles-i Dolby Színházban megrendezett 87. Oscar-díjátadó gálán.

 Az Ida Lengyelország 10. Oscar-jelölt alkotása a legjobb idegen nyelvű film kategóriában, de ez az első film, amely meg is kapta a díjat. A fekete-fehér képi világú Ida a hatvanas évek Lengyelországában játszódik, főhőse egy novícia, aki apácává szentelése előtt tud meg egy titkot a családjáról, amely a náci megszállás idejére nyúlik vissza.
    

prae.hu

Pawel Pawlikowski először forgatott lengyelül, korábban Az utolsó menedék, a Szerelemem nyara és a Titkok Párizsban című angol nyelven készült filmjeit ismerhette meg a közönség. A brit-lengyel filmrendező lelkesen mondott köszönetet az Oscar-díjért az amerikai filmakadémiának és a produkció támogatóinak, valamint munkatársainak, és a beszéd végét jelző zenétől és tapstól sem zavartatva magát még családját is hálával említette meg.
    

A legjobb idegen nyelvű film mezőnyében az orosz Leviatán, az észt Mandarinok, a mauritániai Timbuktu és az argentin Eszeveszett mesék volt még esélyes az Oscarra.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Friss Hús Határhelyzetek című nemzetközi szekciójáról
Emberpróbáló filmnézés a cannes-i filmfesztiválon
George Miller: Furiosa – Történet a Mad Maxből
Dev Patel: A Majomember

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés