bezár
 

zene

2009. 01. 10.
Orosz lányé lett Jimi Hendrix gitárja
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az orosz Jekatyerina Ivanováé lett Jimi Hendrix, a legendás rockzenész gitárja. A lány nem sokkal karácsony előtt látta meg a gitárt egy árverési kiállításon, s élettársa, Ronnie Wood, a Rolling Stones gitárosa néhány nap múltán megajándékozta Hendrix hangszerével, amelyet 13 ezer fontért szerzett meg az árverésen.

prae.hu

Az ITAR-TASZSZ orosz hírügynökség a brit sajtót idézve azt írta, hogy Jekatyerina elkezdett gitározni tanulni és hivatásos zenészi karrierről álmodik. A jelentés szerint még azt sem zárják ki az angol lapok, hogy az ifjú hölgy felléphet a Stones valamelyik koncertjén. 
    
A 62 éves Ronnie Wood 1976 óta tagja hivatalosan a Rolling Stones együttesnek, de már korábban is együttműködött Mick Jaggerrel és a csapattal, továbbá vesz fel szóló lemezeket is. A 20 éves Jekatyerinával tavaly tavasszal ismerkedett meg Londonban, egy fogadáson, s azóta együtt élnek. 
    
James Marshall „Jimi” Hendrix (1942-1970) amerikai gitáros, énekes, zeneszerző. Mind a mai napig valóságos kulturális ikonnak számít. Rajongók és kritikusok egyaránt elismerik kivételes tehetségét, a Wikipédia szerint sokan a valaha élt legjobb és legnagyobb hatású rockgitárosnak tartják.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Nils Frahm: Day
Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés