bezár
 

irodalom

2015. 02. 15.
Zelei Dávid kapja a Bodor Béla-díjat 2015-ben
A prae.hu egyik szerzőjének kitüntetése
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Bodor Béla-díjat 2013. végén alapította a 2010-ben elhunyt író, költő, kritikus családja: felesége, Tunyogi Erzsébet, és lánya, Bodor Emese. A mindig Bodor Béla születésnapjához, február 24-éhez közeli napon átadott díj célja az, hogy elismerje az egyedi hangvételű, önálló gondolatokat megfogalmazó, 35 év alatti kritikusokat. A család által felkért szakmai kuratórium (Kemény István, Margócsy István, Németh Gábor, Szilágyi Zsófia) döntése alapján az első kitüntetett, 2014-ben, Lengyel Imre Zsolt volt, idén Zelei Dávid.

2015-ben a kuratórium egyhangú döntése alapján Zelei Dávid kapja a Bodor Béla-díjat, 2014-ben az Alföldben a bestseller-kritikáról megjelent írásáért, a Kalligram folyóiratban, a prae.hu-n, az Élet és Irodalomban közölt világirodalom- és fordításkritikáiért, a világirodalom-kritikáért tett erőfeszítéseiért.

prae.hu

A spanyol-történelem szakon végzett Zelei Dávid 1985-ben született, a FISZ-Jelenkor Világirodalmi Sorozatának sorozatszerkesztője, a Lazarillo Hispanisztikai Portál szerkesztője. Az általa szerkesztett Világtalanul? Világirodalom-kritika Magyarországon című kötet 2015-ben jelenik meg a FISZ Világirodalmi Sorozatában.

A díj átadására 2015. február 18-án, szerdán, délután 4 órakor kerül sor, az Írók Boltjában. Az eseményen Lázár Balázs részleteket olvas majd fel Bodor Béla műveiből, a díj átadása után pedig Szilágyi Zsófia Zelei Dáviddal beszélget. Az eseményre szeretettel vár mindenkit Bodor Béla családja, és a Bodor Béla-díj kuratóriuma.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
Bemutatták Locker Dávid: Beszédkényszer című verseskötetét
Kovács Dominik és Kovács Viktor Lesz majd minden című regényéről

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Platon Karataev: Napkötöző
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Luke Korem és Simon Verhoeven Milli Vanilli – Az évszázad botránya című filmjeiről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés