bezár
 

zene

2015. 02. 13.
Ötezer vendég mulatott a bécsi Operabálon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Számos politikus, művész, több mint 5100 vendég mulatott a csütörtök este megtartott bécsi Operabálon, az év társasági eseményén.

Az Operabál nemzetközi sztárvendége Carlos Álvarez volt. A spanyol bariton Mozart Don Giovanni című operájából adott elő részleteket. Az Operaház művészei közül az orosz szopránénekesnő, Aida Garifullina, és az ukrán származású Olga Bezsmertna énekelt. A fellépő táncművészek Johann Strauss Császárkeringőjét, Kálmán Imre Csárdáskirálynőjét, Eduard Strauss polkáját, valamint a Kék Duna keringőt adták elő.
    

prae.hu

Az eseményen vezető politikusok is részt vettek. Heinz Fischer osztrák államfő egyedül érkezett, mivel felesége nemrég vakbélműtéten esett át. Doris Bures, a képviselőház elnöke, Reinhold Mitterlehner alkancellár és számos miniszter is tiszteletét tette a rendezvényen. Mitterlehner elárulta, hogy az este folyamán többször szóba került az aktuálpolitika is, vagyis az ukrán konfliktus és a görögországi helyzet. Werner Faymann kancellár nem vett részt az eseményen, mert a brüsszeli uniós csúcson tárgyalt.
    

A bálozók között szerepelt Eva Wagner-Pasquier, a Bayreuthi Ünnepi Játékok vezetője, valamint Thierry Fouquet, a Bordeaux-i Operaház igazgatója. Meglepetésvendégként érkezett Naomi Campbell amerikai modell, akit Kathrin Glock, a legendás pisztolygyártó, Gaston Glock felesége kísért az est folyamán.
    

Richard Lugner milliomos osztrák építési vállalkozó Elisabetta Canalis olasz modellt és színésznőt hívta meg társaságába. A modell interjúkat adott és táncolt is vendéglátójával, ám közben a fotósok örömére véletlenül félrecsúszott Vivienne Westwood által tervezett ruhájának felsőrésze.
    

Péntek reggel már ötszázan dolgoztak azon, hogy visszaálljon a rend az Operaházban. Délután a takarítást megszakítják egy gyerekelőadás miatt, azonban szombaton már a megszokott műsorrend szerint tartják meg az előadásokat.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről
Nils Frahm: Day

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés