bezár
 

zene

2015. 02. 13.
A Kiscsillag és a Filharmonikusok
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A legnépszerűbb alternatív együttesek egyike, a Kiscsillag a vendége a Pannon Filharmonikusok (PFZ) zenekar hétvégi, Valentin-napi koncertjeinek, amelyeket telt ház előtt tartanak a pécsi Kodály Központban.

 A Pannon Filharmonikusok számára a Valentin-nap mindig egy apropó arra, hogy kezet nyújtson tőle szokatlan műfajoknak, és ezzel újabb és újabb kapcsolatot építsen a szimfonikus és a könnyűzenei világ között - írta a PFZ az eseményről az MTI-hez eljuttatott tájékoztatójában.
    

prae.hu

Hozzátették, hogy az idei Valentin-napi koncert illeszkedik a filharmonikusok elmúlt évek során kialakult szokásrendjébe, de egy kicsit mégis más: a mostani fellépés újdonság abból a szempontból, hogy a vendég nem a popzene, hanem az alterrock képviselője.
    

Kitértek rá, hogy a filharmonikusok először "randevúznak" a Kiscsillag zenekarral, az Örökre szívembe zártalak című előadást nemcsak a két együttes, hanem a közönség is nagy izgalommal várja.
    

Eredetileg csupán egy kivételes crossover koncert lett volna szombaton, de mivel arra már januárban elfogytak a jegyek, vasárnap lesz még egy produkció, arra is alig kapható néhány belépő.
    

A repertoárt egyrészt olyan dalok adják, melyek nagyzenekarra történő hangszerelése már korábban megtörtént. A Szeles, a Menetszél, a Légyszíves, a Ha én lennék, a Földre, valamint a Kockacukor című szerzemények mellett azonban lesz olyan is, mint a címadó dal, az Örökre, melynek átirata kifejezetten erre az alkalomra készült, és az esték folyamán elhangzik egy-egy Kispál-dal is - jegyezték meg.
    

Lovasi András, a Kiscsillag frontembere nagyon kíváncsi, miként fogadja a pécsi közönség ilyen formában a Kiscsillag-dalokat, és milyen érzés lesz a Kodály Központban "ennyi kiváló muzsikussal játszani". "Valahogy úgy képzelem, hogy amikor igazán megszólal egy szimfonikus zenekar körülöttem, az olyasmi, mintha az ember a felhőkön ülve, azokkal együtt száguldana, és tudja, hogy valamiért nem eshet le - idézte a PFZ a Kossuth-díjas zenészt.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Világsztárok a Budapest Jazz Clubban: Oz Noy Trio
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről
Nils Frahm: Day
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés