bezár
 

zene

2015. 02. 12.
Velencei Gyermekkarnevál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Már több mint tízezer látogató volt kíváncsi 6. Velencei Nemzetközi Gyermekkarnevál programjaira; a február 7-én megkezdődött rendezvénysorozaton Magyarország első alkalommal, Kecskemét bemutatkozásával képviseltette magát.

 A velencei Arsenale csarnokaiban megtartott magyar programok középpontjában a Kecskemét híres szülöttje által kifejlesztett zeneoktatási metódus, a Kodály-módszer állt; emellett a Leskowsky Hangszergyűjtemény munkatársai és művészei számos színes és változatos programmal népszerűsítették a magyar művészeti és népzenei hagyományokat - közölte az MTI-vel csütörtökön a Velencei Biennále Nemzeti Biztosi Iroda.
    

prae.hu

Tájékoztatásuk szerint a hangszergyűjtemény művészei workshopot, az Aurin Leánykar tánc- és népzenei bemutatót tartott, bárki megismerkedhetett a hangszerkészítés rejtelmeivel, a karneváli hangulathoz illően pedig a gyermekek kecskeálarc mögé is bújhattak. Szilágyi Áron zenésztársaival játékos foglalkozáson mutatta be a dorombozást és néhány különleges ütőhangszert.
    

Szoboszlay Eszter animációs filmrendező és Szabó Anett, a Kecskemétfilm Kft. munkatársa rajzfilmes játékokat játszottak a gyerekekkel, valamint a magyar programban bemutatatták a Magyar népmesék animációs filmsorozat több epizódját is.
    

"A művészeti hagyományaink méltó képviselete mellett bebizonyosodott, a magyar kultúrát nem csupán Budapest jelenti" - értékelte a magyar részvételt a Velencei Biennále Nemzeti Biztosi Iroda. A Velencei Biennále Nemzetközi Gyermekkarneválját (Carnevale Internazionale dei ragazzi) február 7. és 17. között rendezik meg.
    

A 2015-ös Velencei Képzőművészeti Biennálén Cseke Szilárd Fenntartható identitások című interaktív projektje képviseli Magyarországot, a kiállítás május 7-én nyílik meg a szakmai, majd két nap múlva a nagyközönség előtt.

 

MTI / Hevesi Judit

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika az Orfeo ed Euridice új felvételéről
Borbély László zongoraművész és Zeneakadémista tanítványainak koncertje
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés