bezár
 

film

2015. 02. 05.
Csütörtöktől vetítik a Timbuktut
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A legjobb idegen nyelvű film kategóriában Oscar-díjra jelölt, Timbuktu című film jövő csütörtökön, február 12-én kerül országszerte a magyar mozikba. A premierhez kapcsolódva az iszlám vallási radikalizmusról és saját tapasztalatairól beszélget Al Ghaoui Hesna újságíró az érdeklődőkkel a február 13-i vetítés előtt a budapesti Művész moziban.

A francia-mauritániai alkotás mellett az érdeklődők ízelítőt kapnak a Dunán márciusban új évaddal jelentkező Bábel - Hesnával a világ című riportsorozat iszlám radikalizmusról szóló adásából - tájékoztatta az MTI-t a Timbtuktut forgalmazó Vertigo Média.
    

prae.hu

Abderrahmane Sissako filmjének világpremierjét tavaly a világ legrangosabb A-kategóriás seregszemléjén, a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon tartották, ahol két díjat is kapott: elnyerte az ökumenikus zsűri elismerését, valamint a François Chalais-díjat. Az alkotást azóta Chicagótól Londonon át Bangkokig több tucat fesztivál vetítette.
    

Hétfőn a Timbuktu elnyerte a legjobb film és rendezés Lumiere-díját, valamint esélyes a Francia Filmakadémia César-díjára is.
    

A Timbuktut egy 2012-ben megtörtént esemény, Mali északi részén egy fiatal, házasságon kívül élő pár megkövezése ihlette. A film megrázó őszinteséggel és hitelességgel beszél az iszlám vallási fundamentalizmusról - olvasható a közleményben.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Nuri Bilge Ceylan: Elszáradt füvekről
Emberpróbáló filmnézés a cannes-i filmfesztiválon
Alex Garland: Polgárháború

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés