bezár
 

irodalom

2009. 01. 07.
Antológia jelenik meg Nápolyban magyar írók műveiből
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A közeljövőben antológia jelenik meg Nápolyban az Újlipótvárosi esték sorozaton eddig részt vett írók műveiből; a Szépírók Társasága által szervezett felolvasóest legközelebbi rendezvénye pénteken lesz a XIII. kerületben.

prae.hu

 A Könyv utóélete című esten a kortárs írók közül ezúttal Balla Zsófia, Balázs Attila, Dragomán György, Szepes Erika és Zoltán Gábor olvas fel műveiből. A rendezvény többek között a kisebbségi lét témáját fogja körüljárni.
    
Polgár Ernő író-dramaturg, az Újlipótvárosi esték szervezője elmondta: a nápolyi egyetem kezdeményezésére az estsorozaton szerepelt írók műveit olaszra fordítják és azok hamarosan egy antológia-kötetben jelennek meg. Külön kiemelte a pénteki rendezvény egyik vendégét, Dragomán Györgyöt, akinek A fehér király című, 2008-ban megjelent regényét már 21 nyelvre fordították le.
    
A szervező-moderátor tájékoztatása szerint a Szépírók Társaságának tagjai közül legalább százan valamilyen formában kötődnek Újlipótvároshoz, itt születtek, ide jártak iskolába - utóbbiak közé tartozik Nádas Péter és Spiró György is.
    
Polgár Ernő kitért arra, hogy az estéken minden alkalommal a Zeneakadémia egy-egy végzős diákja is fellép; pénteken az újlipótvárosi Klub-Galériában Tasi Ádám fuvolaművész.
    
Az Újlipótvárosi estéket - amelyeket a helyi kerületi televízió élőben és online közvetít - havonta, kéthavonta tartják immár harmadik éve. Az estéket tető alá hozó Szépírók Társaságának jelenleg 275 tagja van.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kemény Lili Nem című kötetéről a miskolci bemutatón Moklovsky Rékával beszélgetett
irodalom

Hegymegi Flóra és Horváth Florencia beszélgetése a Kötetlenül sorozat keretében
Kovács Dominik és Kovács Viktor Lesz majd minden című regényéről

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés