bezár
 

irodalom

2009. 01. 07.
Országos Diákíró Versenyt hirdetett a Magyar Író Akadémia
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Országos Diákíró Versenyt hirdetett a Magyar Író Akadémia középiskolás diákok, egyetemisták és főiskolások, valamint pedagógusok számára; a pályaműveket március 15-ig várják a szervezők.

prae.hu

A pályázati kiírás szerint a versenyre olyan szépirodalmi alkotásokkal jelentkezhetnek a diákok és a tanárok, - műfaji és tematikai kötöttség nélkül - amelyek "az asztalfiókok mélyén rejtőznek, és még nem publikálták sehol".
    
A mű terjedelme próza és dráma esetén legfeljebb 15 ezer karakter lehet szóközökkel, de nagyobb terjedelmű műből vett részlettel is lehet pályázni. Líra esetén a pályamunka nem haladhatja meg a szóközökkel számított 6 ezer karaktert. Minden pályázó csak egy alkotással vehet részt a versenyben, tehát nem lehet verssel és prózával is jelentkezni egyszerre. Nevezési díj nincs.
    
A zsűri tagjai - Kornis Mihály író, Kukorelly Endre költő, író, Márton László író és Tóth Krisztina költő, író - a középiskolás és az egyetemista kategóriában is három-három díjat ítélnek oda, míg a legjobb tanári alkotást egy különdíjjal jutalmazzák.
    
A kiírás szerint a Magyar Író Akadémia célja megtalálni azokat a fiatalokat, akik tehetségükkel kiemelkednek a többiek közül, s akik a szépíró mesterkurzusokat is indító intézmény segítségével tovább fejleszthetik tudásukat.
    
Az eredményhirdetést május 16-án tartják ünnepélyes keretek között, a díjátadón fiatal színművészek adják majd elő a nyertes műveket. A díjazott írásokat a Magyar Író Akadémia eljuttatja különböző irodalmi orgánumokhoz, az eredményekről széleskörű sajtókampányban tájékoztatja a közvéleményt.
    
A díjak között a Magyar Író Akadémia szépírói mesterkurzusain való ingyenes részvétel, illetve az intézmény bármely mesterkurzusára beváltható ajándékkupon, wellness-hétvége, színházbérlet, könyvcsomag és fesztiválbérlet is szerepel.
    
A pályázat részleteiről az intézmény honlapján, a www.iroakademia.hu oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

irodalom

Tóth Júlia Éva volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kocsis Gergely és Tallér Edina könyvbemutatója a Margó Fesztiválon
Bemutatták Charles Bukowski A város legszebb nője című novelláskötetét

Más művészeti ágakról

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Bartók György szerzői estje a Fugában
Luke Korem és Simon Verhoeven Milli Vanilli – Az évszázad botránya című filmjeiről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés