bezár
 

art&design

2015. 01. 28.
Pályázat tördelők részére
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Meghirdette a Molnár István-díj pályázatot a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) Fotóriporteri Szakosztálya, a kiírásra tipográfusok, grafikusok, képszerkesztők, tervező-szerkesztők jelentkezését várják.

 A 33. Magyar Sajtófotó Pályázattal és Kiállítással párhuzamosan, a MÚOSZ idén is tördelői pályázatot hirdet, emlékezve a 2012-ben elhunyt neves tervező-szerkesztőre - olvasható a szervezetnek az MTI-hez eljuttatott közleményében.
    

prae.hu

A Molnár István-díjra olyan tipográfusok, grafikusok, képszerkesztők, tervező-szerkesztők jelentkezését várják, akik fontosnak tartják a fotográfia méltó megjelenítését a sajtóban.
    

A felhívásra egy szabadon választott fotósorozatot bemutató anyaggal lehet nevezni, ez lehet valamely magazinban megjelent munka, vagy még csak tipográfiai tervként létező, valóságos vagy fiktív magazin. Előnyt jelent, de nem feltétel, a Molnár István szellemiségében megalkotott tipográfia.
    

A jelentkezési határidő február 20-a.
    

A műveket Bánkuti András, fotográfus, szerkesztő, Hegyi Béla, grafikus, Heltai Csaba, tipográfus, Hupján Rita, tervező-szerkesztő, Kemény Zoltán, grafikus-tipográfus alkotta zsűri bírálja el.
    

A pályaműveket A Molnár István-díj átadására a Magyar Sajtófotó Kiállítás ünnepélyes megnyitóján kerül sor. A legjobb munkák a tárlaton, és a hozzá kapcsolódó kiállítás-sorozaton is láthatók lesznek.
    

A MÚOSZ Fotóriporteri Szakosztálya Gera Mihály fotótörténész szakíróra emlékezve fotókönyv pályázatot is hirdet, amelyre az elmúlt öt évben magyar, határon túli magyar, vagy Magyarországon élő külföldi szerzők által fényképezett, megjelent könyveket várnak. Az elbíráláskor a zsűri a fotóanyag minőségén és eredetiségén kívül a tipográfia és a nyomtatás minőségét is figyelembe veszi.
    

A megjelent könyveket a MÚOSZ címén, január 30-ig lehet leadni.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Eperjesi Ágnes és Várnagy Tibor: TAVATE: lebegés című tárlata az acb Galériában
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban
art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés