bezár
 

zene

2009. 01. 06.
Sikeres volt az első Budapesti Újévi Koncert
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A White-Sensation Party és a Cold Play-koncert óta a Budapesti Újévi Koncert volt a legeredményesebb esemény a Papp László Budapest Sportarénában - fogalmazott Salbert Ferenc, a létesítmény ügyvezető igazgatója.

prae.hu

A világszerte ismert hegedűművészt, Mága Zoltánt a bécsi újévi koncert ihlette meg, így keltette életre a Budapesti Újévi Koncertet, amelyre 12 ezer néző volt kíváncsi január elsején. A gálán Mága Zoltán mellett még olyan ismert művészek közreműködtek, mint Bándi János, Fischl Mónika, Szakcsi Lakatos Béla, Galambos Lajos, Bangó Margit, Németh Anikó, a Cotton Club Singers, valamint Janza Kata és Dolhai Attila, akik a fellépésen túl az est házigazdai szerepét is betöltötték. 
    
Az előadás az összes fellépő - több mint 300 szereplő - az Örömódával kezdődött el. A továbbiakban egy világkörüli utazás vette kezdetét a zene segítségével, amelynek állomásai Budapest, Bécs, Velence, Párizs, New-York, Moszkva, Tel-Aviv és újra Budapest voltak. 
    
"Nagy öröm volt számomra, hogy ilyen nagyszámú közönség tisztelt meg és szavazott bizalmat ennek a kezdeményezésnek. Bízom benne, hogy művészkollégáimmal sikerült egy olyan hagyományt életre keltenünk, amely a kiemelkedő hazai kulturális fesztiválok mellett újabb nemzetközi művészeti és turisztikai elismerést szerezhet Magyarországnak" - mondta Mága Zoltán.
    
A hegedűművész úgy véli, a Budapesti Újévi Koncert iránti érdeklődés a bizonyíték arra, hogy van igény Magyarországon a minőségi szórakozásra. A koncerten egyébként nem csupán a magyar közönség volt jelen. A szomszédos országokon kívül érkeztek nézők Amerikából, Ausztráliából és Izraelből is. Mága Zoltán kedvezményes nyugdíjasjegyekkel tette lehetővé, hogy a kispénzű nyugdíjasok is részesei lehessenek az eseménynek.
    
A Budapesti Újévi Koncertet a tévénézők három részletben (január 11-én, 18-án és 25-én) láthatják a Magyar Televízióban vasárnaponként főműsoridőben ötven percben.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Borbély László zongoraművész és Zeneakadémista tanítványainak koncertje

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés