bezár
 

zene

2015. 01. 21.
Fuvolaművésszel lépnek fel a Filharmonikusok
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Nemzeti Filharmonikusok (NFZ) az idei év első budapesti koncertjeként Michael Martin Kofler fuvolaművésszel, Hamar Zsolt vezényletével lépnek fel január 28-án, jövő szerdán a Művészetek Palotájában; a koncertet másnap Szombathelyen, a Bartók-teremben is megismétlik - tájékoztatta a zenekar az MTI-t.

Az 1966-ban született Michael Martin Kofler 21 éves kora óta a Müncheni Filharmonikusok szólófuvolistája, és alig 23 esztendős volt, amikor tanítani is kezdett: azóta a patinás salzburgi Mozarteum professzora. Az osztrák muzsikus a két hangversenyen a francia Jacques Ibert által 1934-ben komponált fuvolaversenyt, a hangszer irodalmának egyik legnépszerűbb, egyben legnehezebb versenyművét játssza a zenekarral.
    

prae.hu

A versenymű előtt Mendelssohn Shakespeare Szentivánéji álom című vígjátékához írt kísérőzenéjének részletei hangzanak el, zárásképpen pedig Schubert IX. (Nagy) C-dúr szimfóniája csendül fel a  Nemzeti Filharmonikusok előadásában.
    

Az együttest Hamar Zsolt, a wiesbadeni Hessisches Staatstheater főzeneigazgatója dirigálja, aki szorosan kötődik az NFZ-hez, legutóbb tavaly augusztusban, Martonvásáron vezényelte a zenekart.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Világsztárok a Budapest Jazz Clubban: Oz Noy Trio
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés