bezár
 

zene

2015. 01. 19.
Tim Ries (USA) és a 25 éves Trio Midnight jubileumi koncertje a BJC-ben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Tim Ries (USA) és a 25 éves Trio Midnight jubileumi koncertje a BJC-ben Fennállásnak 25. évét ünnepli a mainstream-jazz egyik legrégebbi és egyben legismertebb hazai jazz triója. Az 1990-es alakulása óta változatlan zenekart Balázs Elemér dobos, Egri János bőgős és Oláh Kálmán zongoraművész alapította. A külön-külön is sikeres pályaívvel, nemzetközi elismerésekkel is büszkélkedő tagok valódi mesterhármasa ez a formáció, mellyel minden hazai klubban és fesztiválon játszottak már, és emellett jelentős nemzetközi sikereket is elértek.

A Trio Midnight méltó módon ünnepli születésnapját, hiszen január 30-i koncertjük alkalmával triójukhoz a zenekar tagjaival több, mint tíz éves barátságot ápoló, a legendás Rolling Stones-ból is ismert Tim Ries szaxofonos csatlakozik.

prae.hu

A zenekart a világklasszis fúvóssal egy brüsszeli jazz versenyen hozta össze a sors. Játékuk olyan mély hatást gyakorolt egymásra, hogy azóta is rendszeresen  koncerteznek együtt itthon és külföldön egyaránt. Balázs Elemér másik, East Gipsy Band nevű formációja – oldalán Tim Ries-szel – bejárta az államokat. Játszottak a neves new yorki Blue Note, Smalls, és Jazz Standard klubban épp úgy, mint a Detroit Jazz Fesztiválon vagy épp a torontói Rex-ben.

Koncertjükön elhangzanak a legismertebb jazz standerdek összetéveszthetetlen „Trio Midnight-felfogásban”, és jó néhány szó szerint is díjnyertes kompozíció Oláh Kálmán, Egri János és Balázs Elemér tollából.

„Világsztárok a Budapesti Jazz Clubban” – A Harmónia Jazzműhely bemutatja:

Helyszín: Budapest Jazz Club (1136 Hollán Ernő utca 7.)
Dátum: 2015. január 30., 20:00
Jegyár: 2.000 Ft / 1600 Ft (teljes / diák)

Tim Ries

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés