bezár
 

art&design

2015. 01. 16.
Sepsiszentgyörgyi Grafikai Szemle
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A magyar kultúra napján, január 22-én nyílik meg Sepsiszentgyörgyön a Grafikai Szemle, a III. Székelyföldi Grafikai Biennále tárlata. A megnyitóünnepséghez több, különböző helyszínen zajló kiállítás és egy díjátadó gála kapcsolódik – közölte a Kovászna Megyei Tanács.

 A Hargita és Kovászna megye önkormányzata és kulturális intézményei által 2014 szeptemberében meghirdetett, nemzetközi grafikai versenyre 336 képzőművész nevezett be a világ 32 országából, közel 800 alkotással. A biennále zsűrije 236 alkotást választott ki, amelyek most kerülnek először kiállításra a sepsiszentgyörgyi Erdélyi Művészeti Központban és a Székely Nemzeti Múzeumban.     
    

prae.hu

Az Integrum címet viselő tárlat január 22. és március 8. között lesz látogatható. A kiállításmegnyitó után adják át a biennále legjobb alkotásainak járó díjakat: a kétezer eurós (640 ezer forint) fődíjat, valamint az ezer-ezer eurós (320 ezer forint) Plugor Sándor-díjat, Nagy Imre-díjat és Nagy Pál-díjat, valamint a Zereda Művésztelep Díját és a Pulzus Művésztelep Díját.
    

Ez alkalommal adja át Kovászna megye önkormányzata a szintén ezer eurós Háromszék Kultúrájáért Díjat is, mely a háromszéki kultúra terén kifejtett, több évtizedes kiemelkedő tevékenységet elismerő kitüntetés. A gálát az Impro-víziók 2.2 dzsesszkoncert zárja.
    

A III. Grafikai Szemle keretében nézheti meg a sepsiszentgyörgyi közönség Péter Ágnesnek, a II. Grafikai Szemle nagydíjasának kiállítását is a MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótérben. A sepsiszentgyörgyi Lábas Házban pedig az I. és II. Grafikai Szemle díjazott alkotásait bemutató tárlat nyílik január 21-én.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Keresztes Zoltán privát ikonjai mellé
art&design

Megnyitószöveg KristofLab Still Life című kiállításához
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés