bezár
 

zene

2015. 01. 15.
Népszerű az Enescu-fesztivál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Rekordidő alatt fogytak el csütörtökön a bukaresti George Enescu klasszikus zenei nemzetközi fesztiválra áruba bocsátott bérletek, amelyek közül bizonyos típusúak 10 másodperc alatt keltek el.

Az augusztus 30. és szeptember 20. között Bukarestben zajló fesztiválra most még csak a bérleteket árusították. Az internetes eladás során a kamara- és egyéni előadókoncertekre érvényes bérlettípusok tíz másodperc alatt fogytak el a szervezők közlése szerint.
    

prae.hu

Ezzel egyidőben A világ nagy zenekarai címet viselő sorozatra érvényes három féle bérlettípust tíz perc alatt kapkodták szét. A fesztivál két fő helyszínére, a bukaresti Atheneum és a Sala Palatului koncerttermekbe összesen 1750 bérletet bocsátottak áruba, ami a férőhelyek egyharmadának felel meg. A többi helyre jegyeket lehet váltani, ezek árusítása február 16-án kezdődik az eventim.ro oldalon. A honlap működtetői szerint csütörtökön délelőtt az eladás pillanatában jegyzett látogatottsági adatok alapján tízszer magasabb volt a kereslet a kínálathoz képest.
    

Az idén a legutóbbi, 2013-as kiadáshoz képest három hétig tart az Enescu- fesztivál egy hónap helyett, miután a román kormány csökkentette a rendezvény finanszírozását. A szervezők fő törekvése az volt, hogy a mennyiségi zsugorodás ellenére a minőség ne romoljon.
    

Így Romániában először fog koncertezni az Enescu-fesztivál alkalmából a Sir Simon Rattle vezette Berlini Filharmonikusok. Fellépnek a Zubin Mehta vezette Izraeli Filharmonikusok, a Drezdai Staatskapelle zenekar Christian Thielemann vezetésével. Bukarestben ad koncertet egyebek mellett a San Francisco Symphony zenekar, a London Symphony Orchestra, a Szentpétervári Filharmónia Jurij Temirkanov vezényletével, a Bajor Állami Operaház zenekara, a Bécsi Filharmonikusok, a Monte Carlo-i Filharmonikusok, a Liverpooli Királyi Filharmonikusok, az amszterdami Concertgebouw zenekar, a berlini Konzerthausorchester, a Bremeni Deutsche Kammerphilharmonie, a Párizsi Kamarazenekar, a Felvilágosodás Korának Zenekara, valamint a Salzburgi Mozarteum Zenekar.
    

Szólistaként fellép többek között Anja Harteros ének- és Gautier Capucon csellóművész, David Grimal, Patricia Kopacsinszkaja hegedűművészek, valamint Murray Perahia és Fazil Say zongoraművészek.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Világsztárok a Budapest Jazz Clubban: Oz Noy Trio
Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés