bezár
 

film

2015. 01. 15.
Woman in Gold
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A 65. Berlinalén tartják a Helen Mirren főszereplésével készült Woman in Gold című filmdráma világpremierjét, és a Robert Pattinsonnal forgatott Life is a februári nemzetközi filmfesztiválon debütál.

Az idei Berlinalét február 5. és 15. között rendezik, a szervezők már nyilvánosságra hozták a versenyprogramban szereplő filmek egy részét, csütörtökön pedig a filmmustra világpremierjeibe engedtek betekintést. A Woman in Gold és az Anton Corbijn rendezésében született Life mellett Dagur Kári Virgin Mountain című filmjét is Berlinben láthatja először a közönség.
    

prae.hu

A produkciókat a nézők a Berlinale különleges gáláinak keretében láthatják, amelyek között a versenyprogramban is szereplő Selma és Bill Pohlad Love and Mercy című alkotása is helyet kapott - számolt be róla a screendaily.com.
    

A Simon Curtis rendezte Woman in Gold igaz történeten alapul: Mirren egy idős zsidó nőt alakít, aki szeretne visszaszerezni egy műkincset, amelyről úgy hiszi, hogy eredetileg a családja tulajdonába tartozott.
    

A Life ugyancsak az életből vette az inspirációt: a produkció Dennis Stock fotográfus (Pattinson) és a színész James Dean kapcsolatát mutatja be a Life magazin 1955-ös fotózását felidézve. 

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Emberpróbáló filmnézés a cannes-i filmfesztiválon
Alex Garland: Polgárháború
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Renaud-Delage: Gru 4
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés