bezár
 

zene

2015. 01. 15.
Vizsgálják a Savaria Zenekar gazdálkodását
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Azonnali vizsgálatot rendelt el Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere az önkormányzat fenntartásában működő Savaria Szimfonikus Zenekar gazdálkodásával kapcsolatban, a tudomására jutott információk alapján - közölte az MTI-vel csütörtökön Angyal László, a városháza kommunikációs vezetője.

A közlemény szövege szerint a polgármester az aljegyzőt kérte fel arra, hogy az önkormányzat belső ellenőrzési irodájával közösen folytassa le a vizsgálatot.
    

prae.hu

Hozzáfűzték: a vizsgálat lezárultáig Mérei Tamás, a zenekar igazgatója és a zenekar gazdasági igazgatója szabadságon tartózkodik.
    

Mérei Tamás az MTI érdeklődésére közölte: a vizsgálat lezárultáig - várhatóan február 15-ig - nem kíván nyilatkozni.
    

Hozzátette: a zenekarnak a napokban bejelentett programját, köztük a párizsi vendégszereplést a vizsgálat ténye nem befolyásolja. Elmondta, mivel szabadságon van, magánemberként kíséri el az útra együttesét.
    

Puskás Tivadar és Mérei Tamás kedden közös sajtótájékoztatón jelentették be, hogy a Savaria Szimfonikus Zenekar január utolsó napjaiban és február első hetében nyolc alkalommal kíséri majd a milanói Scala balett társulatát Adolphe Adam Giselle című romantikus darabjának előadásain a párizsi kongresszusi palotában.
    

A nemzeti besorolással rendelkező Savaria Szimfonikus Zenekar, élén Mérei Tamással, tevékeny részt vállalt az Iseumi Szabadtéri Játékok operaelőadásainak megszervezésében és lebonyolításában. Sajtóértesülések szerint a vizsgálat inkább ezzel, és nem a zenekar napi gazdálkodásával állhat kapcsolatban.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
Nils Frahm: Day
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés