bezár
 

film

2015. 01. 11.
Több mint 40 millió dollárnyi jegybevétellel kezdte forgalmazását az Elrabolva 3
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Több mint 40 millió dolláros (10,2 milliárd forint) jegybevétellel kezdte forgalmazást a Liam Neeson főszereplésével forgatott Elrabolva 3 című akciófilm az észak-amerikai filmszínházakban, ez minden idők második legjobb januári nyitását jelenti.

A 48 millió dollár költségvetésű akciófilm, amelynek producere Luc Besson EuropaCorp cége, forgalmazója a Fox, 40,1 millió dolláros jegybevételével felzárkózott a januári rekordot 41,5 millió dollárral tartó tavaly bemutatott Pofázunk és végünk című akcióvígjáték mögé. Ennek ellenére nem tudta elérni a 2012 októberében bemutatott második Elrabolva filmet, amely bemutatása hétvégéjén 49,5 millió dollárt forgalmazott az észak-amerikai mozikban.

prae.hu

Az ezúttal is Olivier Megaton rendezte akciófilmben, amelynek forgatókönyvét ismét Luc Besson és Robert Mark Kamen írta, Bryn Mills CIA-ügynök (Liam Neeson alakítja) volt felesége halálát bosszulja meg.

A kasszasikerlista második helyére a négy kategóriában is Golden Globe-díjra jelölt Selma című angol-amerikai film került, miután a karácsnyi korlátozott körű bemutatása után, a hét végén országosan is elkezdték forgalmazni. Az emberi jogi dráma, amelyben ifjabb Martin Luther Kinget a brit David Oyelowo alakítja, 11,2 millió dollár jegybevételre tett szert, ami a karácsony bemutatással együtt 13,5 millió dollárra rúg.

A jegyeladási lista harmadik helyét Vadregény című zenés mesefantázia foglalja el. Hétvégi 9,8 millió dolláros jegybevételével a Golden Globe-díjra jelölt film már 105,3 millió dollárt forgalmazott karácsony bemutatása óta az észak-amerikai és 15,3 millió dollárt a nemzetközi porondon.

Az eddigi box-office listavezető, a Hobbit - Az öt sereg csatája amerikai-új-zélandi fantasy visszaesett a negyedik helyre, 9,4 millió dollárnyi eheti jegybevételével. Vasárnapig a film jegyeiből 236,5 millió dollárt forgalmaztak az Egyesült Államokban és 700 millió dollárt világszerte.

http://www.hollywoodreporter.com/news/box-office-liam-neesons-taken-762519

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Luke Korem és Simon Verhoeven Milli Vanilli – Az évszázad botránya című filmjeiről
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Renaud-Delage: Gru 4
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés