bezár
 

film

2009. 01. 04.
Isabelle Huppert vezeti az idei cannes-i filmfesztivál zsűrijét
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Isabelle Huppert francia filmszínésznő fogja vezetni a zsűrit a május 13. és 24. között rendezendő 62. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon - jelentették be pénteken a szervezők.

prae.hu

Az 55 éves Huppert, aki több mint 90 film sztárja volt, kétszer nyerte el a legjobb színésznő díját a francia Riviérán tartott fesztiválok történetében: Claude Chabrol francia rendező Violette Noziere (1978), illetve Michael Haneke osztrák rendező A zongoratanárnő (2001) című filmjében nyújtott alakításáért.
    
"Nagyon örülök, és nagyon büszke vagyok" - nyilatkozott a hír hallatán a színésznő. "Régi a kapcsolatom Cannes-nal, és az idei találkozó végleg megpecsételi majd a fesztivál és a világ filmművészete iránt érzett szerelmemet" - fűzte hozzá. Huppert többször is tagja volt a cannes-i filmfesztivál zsűrijének, és 14 ott bemutatott filmben játszott. 
    
Huppert és Chabrol visszatérően együtt dolgoztak, egyebek között a Bovaryné 1991-es filmváltozatában. A filmszínésznő külföldi rendezők, köztük Michael Cimino, Joseph Losey, Curtis Hanson, Hal Hartley és David O. Russell filmjeiben is szerepelt.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
George Miller: Furiosa – Történet a Mad Maxből

Más művészeti ágakról

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés